AKADEMİYE 7 BİN 500 ÖĞRENCİ ALINACAK

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) KPSS'den en az 60 ve üzeri puan alanlar arasından lisans mezunu 6 bin erkek, bin 500 kadın olmak üzere 7 bin 500 öğrenci alacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığının kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Duyuruda, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2022 veya 2023 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az 60,00 ve üzeri puan alanlar arasından Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla lisans mezunu 6 bin erkek ve 1 500 kadın olmak üzere toplam 7 bin 500 öğrenci alımı yapılacağı belirtildi.

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLADI

Adaylar, 4-14 Nisan 2024 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak son başvuru tarihi olan 14 Nisan saat 17.00'ye kadar ön başvurularını yapabilecekler. Şehit ve vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmayacak. 31. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar için başvuru ücret ve hesap bilgileri Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi (www.pa.edu.tr) adresinden duyurulacak.

EĞİTİMDE BAŞARILI OLANLAR POLİS MEMURU OLARAK ATANACAK

Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adayların ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanıp kontenjanın on katına kadar adayın şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılacağı sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak. Adayların 1 Ocak 1995 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmaları, kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamaları, BMİ (beden kitle endeksi), 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olması gerekiyor.