PAMUK ELLER ÜRETİME KATILDI

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ile desteklenen Pamuk Eller Üretiyor projesi kapsamında verilen eğitimlerle kadınlar üretime katıldı, 23 kadın istihdama kazandırıldı.

Pamukkale Belediyesi’nin yürüttüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın SOGEP programı kapsamında GEKA tarafından desteklenen proje ile Pamukkale’nin Pınarkent Mahallesi’nde metruk halde bulunan bina tadilatı yapılarak kadınlar için Sosyal Yaşam Merkezi haline getirildi. Proje kapsamında kadınlara tarım ürünlerini üretme konusunda eğitimler verildi. Eğitimlerini tamamlayan kadınların iştirakiyle Pamuk Eller Üretiyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (PAKÜM) kurularak binanın alt katı kooperatifin hizmetine verildi.

PAMUK ELLER ÜRETİME KATILDI

PAMUKÇAY MARKALARI OLDU

Kısa adı PAKÜM olan kooperatifte kadınlar ayva pestili, cennet elması pestili, nar pestili, ayva cipsi, cennet elması cipsi, nane yağı, lavanta ve kekik suyu gibi ürünlerin yanı sıra şifalı bitkilerden oluşan Pamukçay markasının üretimine başladılar. Proje ile kadınlar daha bilinçli bir şekilde üretim yaparken, ürettikleri ürünlerin de satışını rahatlıkla yaparak, ev ekonomilerine katkıda bulunmaya başladılar.

PAMUK ELLER ÜRETİME KATILDI

23 KADIN İSTİHDAM EDİLDİ

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, projeyle ilgili açıklama yaptı. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programının sosyal kalkınma çalışmalarına katkı sunmak için uygulandığını söyleyen Aydoğan, “Programımızın başlıca amaçları, bölgemizdeki yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sorunları gidermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak, istihdamı artırmaktır. Pamuk Eller Üretiyor projemiz, sosyal kalkınmayı güçlü bir şekilde destekleyen, kadınlarımıza ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan bir projedir. Denizli’nin Pamukkale ilçesinde hayata geçen proje ile şimdiye kadar 23 kadın istihdam edilerek ekonomiye kazandırıldı. Bu açıdan baktığımızda projemiz kadın istihdamının desteklenmesi açısından önemli bir projedir. Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’müzce 2024 yılı teması “Kadın Girişimciliği-Kadın İstihdamı” olarak belirlenmiştir. Önümüzdeki dönemdeki faaliyetlerimizde kadın girişimciliği üzerinde odaklanacak ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik program ve destekler düzenleyerek sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.