MECLİSLER TOPLANIYOR

Pamukkale ve Merkezefendi’de yeni seçilen belediye meclisleri ilk kez yarın toplanacak.

31 Mart Yerel Seçimlerinin tamamlanmasından sonra mazbatalarını alan belediye başkanları görevlerine başladı. Bağlı bulundukları ilçe seçim kurullarından mazbatalarını teslim alan belediye meclis üyelerinin mesaisi de yarın başlıyor.

CHP’li Ali Rıza Ertemur’un belediye başkanı seçildiği Pamukkale Belediyesi, ilk meclis toplantısını yarın yapacak. Belediye meclis salonundaki ilk oturumda bu ilçede ilk kez CHP’li meclis üyelerinin yoğunluğu dikkat çekiyor. İlçede 37 belediye meclis üyesinden 26’sı CHP, 11’i ise Ak Parti saflarından girdikleri seçim yarışında göreve getirilmişti.

CHP’li Şeniz Doğan’ın belediye başkanlığında ikinci dönemine seçildiği Merkezefendi’de de meclis toplantısı yarın belediyenin ana hizmet binasındaki salonda yapılacak. Bu ilçede CHP 37 meclis üyesinin 27’sine sahip olurken AK Parti 10 meclis üyesi çıkarmayı başarmıştı.

KOMİSYONLAR SEÇİLECEK

Pamukkale ve Merkezefendi’de yeni dönemin ilk meclis toplantısının gündemi de seçimler olacak. Her iki ilçede meclis üyeleri ilk olarak önceki dönemin faaliyet raporlarını oylayacak. Daha sonra ise İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Genel İşler Komisyonu, Çevre Komisyonu ile Kadın ve Aile Komisyonu üyeliklerinin seçimi gerçekleşecek.