MÜCADELEYE DEVAM KARARI

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Denizli Temsilcisi Zeki Kılıç, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri yönetimince yapılan Kamuoyu Duyurusunun gerçekleri yansıtmadığını, vatandaşla ve kamu işçisinin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını savundu.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanelerinde çalışan Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikasına (Sağlık-İş) üye sağlık işçileri, hak arama talebiyle bir süredir çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışırken, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri yönetiminden yapılan açıklamada, çalışanların talebinin haklı bir talep olmayıp toplu sözleşme dahilinde verilen hakların tümüyle yerine getirildiği, işçilerin taleplerinin 2024 sonu yapılacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde değerlendirileceği kaydedilmişti.

Sağlık-İş Denizli Temsilcisi Zeki Kılıç, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri yönetimince yapılan Kamuoyu Duyurusunda belirtilen ek protokolün, tüm kamu çalışanlarının Kamu Çerçeve Protokolüne uyum sağlanması için imzalanan ek protokol olduğuna işaret ederek, yönetimin açıklamasının gerçeği yansıtmadığını vurguladı. "Açıklamış oldukları yazıyla vatandaşları ve kamu işçisini karşı karşıya getirmeye çalışmışlardır" diyen Kılıç, "Bilinmesi gerekir ki sendika genel merkezi, şube başkanları ve ben bu göreve devam ettiğim sürece kamu işçilerine kimse haksız talep oluşturduklarını söyleyemeyecektir. Biz burada 6356 sayılı kanunun ilgili maddeleri, TİS'in 22. maddesinin 1. fırkası gereğince ve Anayasanın 10. maddesinin eşitlik ilkesine dayanarak ek protokol yapılmasını talep ediyoruz. Burada amacımız TİS'te yer alan maddenin ve rektörlükte çalışan işçi kardeşlerimizle hastanede çalışan işçi kardeşlerimizin eşitlenmesi için mücadele ediyoruz." dedi.

MÜCADELEYE DEVAM KARARI

TOPLU SÖZLEŞMEDE YAZILI

Kılıç, 2023-2024 tarihinde imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin 22'inci maddesinin birinci fıkrasında, personel alımları (hasta destek ve temizlik personeli) gerçekleştiğinde hastane yönetimi ile görüşme yapılarak haftalık çalışma süresinin 40 (kırk) saate düşürülmesi yönünde müzakere ve revize edileceğinin yazıldığına dikkat çekerek, Toplu İş Sözleşmesi imzalandıktan sonra hastaneye iki seferde toplam 134 (yüz otuz dört) personel alımı yapıldığını kaydetti. Aynı kurumda aynı kadroya sahip olan işçilerin haftalık çalışma saati ve ücretlerin eşitlenmesi konusunda mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Kılıç, rektörlük işçileri 40 saat çalışıp yüzde 49 zam alırken, hastane işçilerinin 45 saat çalışıp yüzde 32 zam almadığını bildirdi.

"TÜM HAK ARAMA YÖNTEMLERİ İLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Kılıç, "Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan Kamuoyu Duyurusu gerçekleri yansıtmamaktadır. İşçi sınıfının bu haklı mücadelesine emeğimizin karşılığını eksiksiz alıncaya ve verilen sözler tutuluncaya kadar devam edeceğiz. Kamuoyunun da bilmesini isteriz ki derdimiz insanca yaşamak içindir. Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası olarak amacımız hastane yönetimi ile ortak yolda anlaşarak sizlere hizmet veren işçilerimizin verimliliğini artırmak ve haklarını teslim etmektir. Bizlerin mücadelesi sonuç verene kadar sahadan gelen gücümüz de dahil olmak üzere tüm hak arama yöntemlerinin masada olduğunun bilinmesini isteriz. Hak ve emek mücadelemiz devem edecektir." ifadelerini kullandı.