ATAMALAR HAZİRANDA

Denizli, Muğla ve Uşak illerine hizmet verecek olan Denizli Bölge Adliye Mahkemesi, haziran ayında yapılacak olan atamaların ardından çalışmalarına başlayacak.

Adalet Bakanlığı’nca hayata geçirilecek olan Denizli, Malatya ve Tekirdağ'da Bölge Adliye Mahkemeleri kurulmasına ilişkin karar, 2022 yılı haziran ayında Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kararla birlikte 5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun'un 25'inci maddesi uyarınca Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) olumlu görüşü alınarak Denizli, Malatya ve Tekirdağ bölge adliye mahkemeleri kuruldu.

ARALIKTA PROTOKOLÜ İMZALANMIŞTI

Resmi Gazete’de yayımlanan kararın ardından Büyükşehir Belediyesi, Bağbaşı Mahallesi’ndeki hizmet binasının tadilatını yapıp tüm tefrişatı ile birlikte 5 yıllığına bedelsiz olarak kullanılması amacıyla Adalet Bakanlığı’na tahsis etti. 2023 yılının son günlerinde Denizli Bölge Adliye Mahkemesi olarak kullanılmasını içeren tahsis protokolü imzalandı. 

ANTALYA’YA GİTME ZORUNLULUĞU KALMAYACAK

Denizli, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’ne bağlıydı ve  vatandaşlar, ilgili yargı süreçlerini Antalya'da yürütülmek zorunda kalıyordu. Bu nedenle de avukatlar ve vatandaşlar açısından hem zaman kaybı yarattığını hem de ek maddi yükler getiriyordu. Denizli Bölge Adliye Mahkemesi ile bu sorunlar giderilmiş olacak.

ATAMALAR HAZİRANDA

Konuya ilişkin konuşan Denizli Baro Başkanı Adnan Demirdöğer; “Denizli Bölge Adliye Mahkemesi ilimizde kurulmuş olup; Bağbaşı Mahallesi’ndeki binasında hizmet verecek. Meslektaşlarımıza 2 adet baro odası ayrılmış olup, tefrişatı yapılmıştır ve hali hazırda da haziran ayındaki atamalar beklenilmektedir. Denizli Bölge Adliye Mahkememiz atamalar yapıldıktan sonra hizmet vermeye başlayacaktır. Bu konuda katkı sunan tüm kurum, kuruluş ve kişilere; meslektaşlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

DENİZLİ, UŞAK VE MUĞLA’YA HİZMET VERECEK

Denizli Bölge Adliye Mahkemesi bünyesinde 5 ceza dairesi ile 5 hukuk dairesi olacağını ifade eden Başkan Adnan Demirdöğer; “Denizli Bölge Adliye Mahkemesi’nin her şeyi hazır.

Şu anda atamalar bekleniyor. Muğla ve Uşak da buraya bağlanacak ve oradaki dosyalar da artık Denizli’ye gelecek. Bölge Adliye Mahkemesi, Denizli, Muğla ve Uşak olmak üzere 3 ile hizmet verecek” diye konuştu.