ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ DESTEĞİNİN SON AYI

Devlet tarafından sağlanan ücretsiz doğal gaz desteği, Mayıs 2024 itibarıyla sona eriyor. Bu destekle birlikte, vatandaşların doğal gaz faturalarında düşüş yaşandı.

 

DESTEK NE ZAMAN SONA ERECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Nisan 2023'te açıklanan ve geçtiğimiz yıldan bu yana uygulanan 25 metreküp ücretsiz doğal gaz desteği, 1 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Bu kapsamda, 19,7 milyon hane son kez 150 TL'ye denk gelen 25 metreküp doğal gazı ücretsiz olarak alacak.

25 METREKÜP DOĞAL GAZ DESTEĞİ

Bu destek programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın kullanıma sunulmasıyla birlikte duyurulmuştu. Konut abonelerine, ibadethane ve cemevi abonelerine de dahil olmak üzere, bir yıl boyunca her ay 25 metreküp doğal gaz ücretsiz olarak sağlandı. Bu destekten 19,7 milyon abone yararlandı.

DEVLETİN KATKISI 43 MİLYAR LİRA

Ücretsiz doğal gaz desteği, toplamda 6,4 milyar metreküp doğal gazın vatandaşlara ücretsiz olarak sunulmasını sağladı. Doğal gazın metreküp başına maliyeti ve devletin bu destek için sağladığı toplam katkı miktarı, Mayıs 2024'e kadar 43 milyar lira olarak hesaplandı.