KAPILARINA DAYANDI İŞYERLERİNİ MÜHÜRLEDİ

Uşak’ta seçimi kazanarak belediye başkanı seçilen CHP’li Özkan Yalım ilk iş olarak kentte sığınmacılara ait ruhsatsız faaliyet gösteren işyerlerini kapattı. 

 

Türk vatandaşlarının tüm yükümlülüklerini yerine getirip, vergisini öderken sığınmacıların hiçbir koşulu karşılamadan işyerleri açtıklarını, kayıt ve vergi olmaksızın faaliyet yürüttüklerini belirten CHP’li  Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, göreve geldikten sonra ilk iş olarak bu işletmelerin kapısına dayandı. 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte tespit edilen işletmelere giden Yalım, ruhsatsız hizmet verdiğini belirlediği 5 dükkan için işlem yaptı. Zabıta ekipleri bu işletmelerin kapısını mühürledi. 

‘HEMŞERİLERİMİZİN HUZURU ÖNEMLİ’

Zabıta Müdürlüğü’ne bizzat talimat veren ve şehir genelinde ruhsat almadan işletme açan sığınmacı kişileri tespit ettiren Başkan Yalım, halkın huzurunu bozabilecek hiçbir duruma müsaade etmeyeceklerini söyledi. Başkan Yalım; “Hemşerilerimizin ve esnafımızın huzuru bizim için her şeyden önemli. Bu huzuru bozacak hiçbir duruma izin vermeyeceğiz. Uygunsuz bir şekilde işyeri açıp haksız kazanç elde eden Suriyeli ve Afgan vatandaşları yakından takip ederek, bu tarz kazançlara fırsat vermeyeceğiz. Seçim vaadimde de söylediğim gibi yeni dönemde sığınmacı vatandaşlara iş yeri ruhsatı vermeyecek, hali hazırda bulananlara ise sıkı denetimler gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.