MAKAM ARAÇLARINI BELEDİYE ÖNÜNE ÇEKTİ

Başkan Çavuşoğlu 45 makam aracını personelin kullanımından çekti, şirkete iade kararı aldı. Araçlar belediye binası önünde sergilendi. Çavuşoğlu, “Şatafat olmayacak” dedi. 

31 Mart seçimlerinin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devralan Bülent Nuri Çavuşoğlu, tasarruf tedbirlerine yöneldi ve belediye bünyesinde görevli daire başkanı ve müdürlerle dış görevlendirmelere verilen makam araçlarını personelin hizmetinden aldı.

Geri alınan araçlar önce otoparka çekildi, ardından da belediye önüne getirildi. Adeta galeriye dönen meydanda açıklama yapan Başkan Çavuşoğlu; “31 Mart seçimleri öncesinde Denizli’de gerçekten tasarrufun olduğu derman bir belediyecilik ve insanların artık şatafatın olmadığı halka hizmet için yola bir belediyecilik yapacağımızı söylemiştik. Göreve geldiğimizden bu yana bunun altyapısını, temellerini kurmak üzere bir çalışma yürütüyoruz. Biz istiyoruz ki artık halkın ihtiyaçları, beklentileri doğrultusunda bir belediyecilik yapalım. Artık belediye çalışmaları anlamında şatafatın dışında olsun, insanların ihtiyaçlarını çözebilelim diye yola çıktık” diye konuştu.

MAKAM ARAÇLARINI BELEDİYE ÖNÜNE ÇEKTİ

“45 ARACIMIZI GERİ GÖNDERİYORUZ”

Göreve geldiğinden bu yana tasarruf tedbirleri uyguladıklarını ifade eden Başkan Çavuşoğlu; “Özelikle 11 kusur katrilyon lira borcumuzun olduğu bir yerde biz istiyoruz ki artık bu belediye tasarruf etmeli. Bu anlamda Genel Sekreterimle beraber bir çalışma yürüttüler. İlk etapta 380 kiralık aracımızdan 45 aracımızı geri gönderiyoruz. Çünkü biz bu araçlar olmasa da belediyecilik hizmetlerini verebiliriz. Bu araçlar olmadığı zaman da çalışmalarımızı yürütebiliriz. Evinde süt içmeyen bir çocuğumuz varsa, gelecekle ilgili kaygı duyan bir ailemiz varsa biz görevimizi yapmamış olacağımızı söylemiştik. Bu kaygıdan kaynaklı da özellikle borç yükünü azaltabilmek adına adım adım Denizli’de tasarruf planları ve tasarruf eylem planları uyguluyoruz” şeklinde ifade etti.

MAKAM ARAÇLARINI BELEDİYE ÖNÜNE ÇEKTİ

“AYLIK TASARRUF MİKTARI 1 MİLYON 214 BİN 962 TL”

45 aracın her marka ve modelden oluştuğunun altını çizen Başkan Çavuşoğlu; “Bunlardan edeceğimiz aylık tasarruf miktarı 1 milyon 214 bin 962 TL. Bu sadece araç tasarrufu. Bunun yanında bu araçların tüketeceği yakıtlardan ettiğimiz tasarrufu ve personel anlamında yapmadığımız maliyetleri de düşündüğümüzde bunun kat be kat üstüne çıkan tasarrufun birinci adımını başlattık. Denizli Büyükşehir Belediyesi artık şatafatın olmadığı, gereksiz harcamanın yapılmadığı bir belediye olacak” dedi.

MAKAM ARAÇLARINI BELEDİYE ÖNÜNE ÇEKTİ

“DENİZLİ HALKINDAN BİRAZCIK SABIR İSTİYORUZ”

Seçim çalışmaları döneminde verdiği sözlerinin ardında olduğunu belirten Başkan Çavuşoğlu; şunları söyledi: “Sözlerimizin arkasındayız. Farklı gerekçelerle milyonca liralık ödemelerin yapıldığı belediyede, her gün çalışıyoruz. Denizli halkının her bir kuruşunu kim cebine kattıysa biz bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Denizli halkından bir şey daha istiyorum. Birçok projemiz vardı. Bu projeleri yaşama geçireceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Almış olduğumuz borç yükü, götürmeye çalıştığımız süreç dikkate alındığında Denizli halkından birazcık sabır istiyoruz. Söylediğimiz her sözü yaşama geçireceğiz. O sabır noktasında birazcık bize anlayış gösterirlerse 5 sene sonra şaha kalkmış, huzuru ve mutluluğu içinde barındıran bir Denizli, 1-2 sene sonra kısa vadeli çözümleriyle mutlu bir Denizli’yi beraber inşa edeceğiz.”