BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI…

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı… Türk Milleti’nin bir asırdan uzun süredir kutladığı bu Milli Bayram, Türkiye’nin dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünya ile paylaşan tek ülke olmasını sağladı. Denizli protokolü de bu özel günü mesajlarla kutladı…

Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk kez 23 Nisan 1920’de açıldı ve kurtuluş mücadelesi veren milletin kaderini değiştiren pek çok önemli kararın altına imza attı. Birinci meclisin açıldığı bu özel gün bir yıl sonra bayram olarak kutlanmaya başlandı.

23 Nisan gününün Milli Bayram olması, 23 Nisan 1921 yılında karara bağlandı, 2 Mayıs günü yayınlanan Resmi Gazete ile resmen yürürlüğe girdi.

ATATÜRK ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİ

Milli Bayramın 8’nci yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bu özel günü tüm Dünya çocuklarına armağan etti. Böylece 23 Nisan, 1929 yılında ilk kez ‘Çocuk Bayramı’ olarak kutlanmaya başladı.

1935 yılında ‘Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun’ ile de ‘Ulusal Egemenlik Bayramı’ olarak kabul edildi.

Kanunda 1981 yılında yapılan değişiklik ile adı bugün kullanıldığı şekliyle ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ olarak değiştirildi.

Bayram ilk kez 1979 yılında 6 ülkenin katılımı ile uluslar arası boyuta taşındı. Süreç içinde dünyanın bir çok ülkesinden çocuklar, kendi bayramlarını kutlamak için Türkiye’ye akın etti.

Türkiye; dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olarak tarihteki yerini aldı.

23 Nisan, bağımsızlığın ifadesi olarak, her yıl yurt içinde ve yurt dışındaki temsilciliklerde, bütün kurumlarda, okullarda etkinliklerle kutlanarak milli birliğin kenetlenmiş ruhunu temsil etmeyi sürdürüyor.

İŞTE DENİZLİ PRTOKOLÜNÜN MESAJLARI:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Özellikle okullarda düzenlenen heyecan dolu törenler, günün önemini toplumun daha da iyi anlaması ve anlamı pekiştirmesi açısından büyük önem taşıyor. Denizli’de kent protokolü de bu anlamlı günü yayınladıkları mesajlarla kutladı. İşte o mesajlar…

BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI…

TBMM BAŞKANVEKİLİ CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA:

104 yıl önce bugün egemenlik bir kişinin iradesinden alıp, “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” denilerek halkın iradesine verildi.  104 yıl önce bugün halk kendi iradesi ile kendi kaderini tayin edebilme hakkına sahip oldu.  104 yıl önce bugün halk karanlığa ve o karanlığa uşaklık edenlere karşı bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yaktı.  104 yıl önce bu halk bir liderin, bir kurtarıcının önderliğinde kurtuluşunun, bağımsızlığının kararlarını kendi iradesi ile vermek için Ankara’da bir meclis çatısı altında bir araya geldi.  İşte o lider, yol gösterici “özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.  Saygı ve minnetle anıyoruz.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

 

BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI…

DENİZLİ VALİSİ ÖMER FARUK COŞKUN:

“Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır'' parolasıyla yürütülen bağımsızlık mücadelesi, TBMM'nin açılması ve Cumhuriyetin ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır.

Bizlere düşen ise bu hedefi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’nin açıldığı günü çocuklarımıza bayram olarak armağan etmesi, çocuklarımıza duyduğu güvenin ve sevginin bir ifadesidir.

Sevgili çocuklar, Sizler, geleceğimizin umudu, milletimizin en değerli varlığı ve ümit kaynağısınız. Önümüzdeki yıllarda ülke yönetiminde söz sahibi olacaksınız. İnanıyorum ki; sizler de  tarihimizden, zengin kültürümüzden ve bağımsızlık için verdiğimiz kutlu mücadelelerimizden güç alarak ülkemizi daha da ileri seviyelere taşıyacaksınız. Çünkü Ülkemiz; gelecekteki güçlü, müreffeh ve lider ülke konumuna sizlerin omuzlarında yükselecektir. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,  mili mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI…

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı milli egemenliğimizi temsil ettiği kadar gelecek nesillere verilen önemi de ifade etmektedir.Çocuklarımız ve gençlerimiz özgürlük ve demokrasi ile taçlandıracakları bu güzel Cumhuriyetimizi, çağdaş uygarlıkların da ötesine taşıyacak, Türkiye’nin İkinci Yüzyılı’nda akla ve bilime dayalı daha uygar ve müreffeh bir ülke inşa edecektir.

Çocuklarımızın gelecek kaygısı yaşamadığı, herkesin yüzünün güldüğü ve mutlu olduğu bir Denizli ve Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve çocuklara emanet ettiği ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin de üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda var gücümüzle mücadele edeceğiz.

Sevgili çocuklar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyeti sizlere emanet etti. İnanıyorum ki sizler de, O’nun bıraktığı bu emaneti ilelebet yaşatacak, devrim ve ilkelerine sımsıkı sahip çıkacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle, TBMM’nin açılışının 104.yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu uğurda mücadele veren tüm arkadaşlarını minnet veşükranla anıyor, Türk ulusunun ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum”

BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI…

PAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET KUTLUHAN:

“Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin tüm dünyaya ilan edilişinin 104. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın sevinci içerisindeyiz. 23 Nisan 1920, Cumhuriyeti’mizin olmazsa olmazı konumundaki demokrasimizin de temellerinin atıldığı bir tarihtir. Çünkü esaret altına alınmak istenen bir millet, milli egemenliğe giden yolda, birlik, beraberlik, azim ve kararlılık ile eşine az rastlanır bir örnek olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Bu yolda yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen, milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bir kez daha kanıtlamıştır.

TBMM’nin ilk Başkanı ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün "Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir” ifadesi, millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atmıştır. O, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önem ve onlara duyduğu güvenin göstergesi olarak da bugünü tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Nitekim; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” diyen Atatürk, çocuklarımızın ne kadar önemli olduğunu bu veciz sözle bir kez daha hepimize hatırlatmıştır. Tam bağımsızlığımızın ve ulusal egemenliğimizin sarsılmaz ifadesi olan yüce meclisimizin açılış gününün, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ile tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan edilmiş olması, bugünü daha anlamlı hale getirmektedir.Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ebediyete intikal eden Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarını, millî mücadelemizin kazanılmasında canlarını ortaya koyan kahraman ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarına ve bütün insanlığa barış, refah ve huzur getirmesini diliyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun! Selam ve saygılarımla...”

BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI…

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞEREF ARPACI:

“Bugün, ulusal egemenliğimizin simgesi, Anadolu’nun emperyalizme karşı ilk kalp atışı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılını ve tüm dünya çocuklarına Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Bundan tam 104 sene önce, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan aydınlanma ışığı, 23 Nisan 1920’de egemenliğin halka geçişinin de temellerini oluşturdu. 23 Nisan, ulusal egemenliği baş tacı yapacak kadar halkına güvenen, egemenliği Saray’dan alıp halka devreden, egemenliğin tek tek her bir ferdi ile ulusa ait olduğuna inanan büyük bir ruhun eseridir. Samsun’da, Erzurum’da, Sivas’ta kıvılcımlanan bu direniş ruhu, Ankara’da koca bir yangına dönüştü. 104 yıl önce bugün açılan Büyük Millet Meclisi kapılarının ardında, bu topraklarda egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu tescil edildi. Ülkemizin demokrasisi aradan geçen 104 yılda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin öncülüğünde birçok zorluğa göğüs germiştir. Ulusal egemenlik ve Cumhuriyet değerleri için mücadele eden milletvekillerinin mücadelesi, her kırılma noktasında milletimize yol göstermiştir. Ancak son yıllarda Cumhuriyetimizin değerleri bilinçli ve sistematik bir biçimde erozyona uğratılmak istenmektedir. Unutulmamalıdır ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve ilelebet öyle kalacaktır! Kimsesizlerin kimsesi ve Cumhuriyetin savunucusu Cumhuriyet Halk Partisi ise bu ülkenin en büyük güvencesi; işsizlerin, emeklilerin, esnafın, çiftçinin, öğrencinin de umudu olmaya devam edecektir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucusu Gazi Milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Büyük Atatürk’ün de en büyük eserim dediği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yılında tüm ulusumuzun ve özellikle çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI…

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI ALİ RIZA ERTEMUR:

Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millette devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’ncü yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yetişecek çocuklarımız ve gençlerimizin görecekleri eğitimin sınırı ne olursa olsun ilk önce ve her şeyden önce Türkiye’nin bağımsızlığına, kendi milli geleneklerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele gereği öğretilmelidir ” sözünü her zaman ilke edinmeliyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, demokratik, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin yaşatılmasında, çağdaş uygarlık seviyesinin aşılmasında, geleceğimizin teminatı ve milletimizin en değerli varlığı olarak gördüğü çocuklarımıza, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını armağan ederek onlara duyduğu güveni, sevgiyi ve verdiği önemi göstermiştir. Bizler de bu emanete sahip çıkacağız. Pamukkale’mizde, Denizli’mizde evlatlarımızla bayramları doyasıya ve onların hak ettiği gibi kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, bayramın dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını” kutluyorum.

 

BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI…

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN:

Bugün 104 yıl önce 23 Nisan 1920’de demokratik, laik ve bağımsız Türk Devletinin temellerinin atıldığı ve halkın kendi geleceğine kendisinin el koyduğu gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramıdır. Çocuklarımızın bu onurlu görevi en güzel şekilde yerine getireceklerine inanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de, bu büyük sevgi ve inancının bir ifadesi olarak bugünü çocuklara armağan etmiştir. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünün hakkı bütün bir ülke olarak verilmiş ve Atatürk bu sözle her koşulda halkın kendi egemenliğine sahip çıkmasını istemiştir. Bugün bizlere düşen görev de teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Çünkü çocuklar bir ülkenin geleceğidir. Bundan dolayı çocuklarımıza sahip çıkmak ülkemizin geleceğine sahip çıkmak anlamını taşımaktadır. Yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk Milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyor ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı sürecinde mecliste görev almış tüm mebuslarımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.

 

BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI…

SARAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SALİH KONYA:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek bağımsızlığımızı ve milli iradenin hâkimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz bu önemli günü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza armağan etmiştir. 

Sevgili çocuklar; Sizlerin aydınlık yarınlarımızın mimarları olacağınıza inancımız sonsuz. Aklın ve bilimin yol göstericiliğinden asla şüphe duymayın. Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkarak, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalın. Araştırın, sorgulayın. Kendinize güvenin ve yeniliğe açık olun.Bizler de, sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için her zaman yanınızda olacağız. Yeniliklerimizi, projelerimizi ve hizmetlerimizi sizlerin geleceği için oluşturacağız. Yarının yetişkinleri olacak ve ülkemizi yönetecek olan sizlerin; sorgulayan, yenilikçi, ufku ve hedefleri olan birer birey olarak yetişmeniz en büyük hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı ve TBMM’nin açılının 104. yıldönümünü kutluyor; başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyorum.

 

BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI…

BOZKURT BELEDİYE BAŞKANI BİRSEN ÇELİK:

Taşıdığı mana itibariyle milletimizin bağımsızlık ruhunu temsil eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümünü, dünya çocuklarının da katılımıyla coşku içinde kutluyoruz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, gelecek nesillere verdiği önemi şu sözleriyle ifade etmektedir; “Küçük hanımlar, Küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” Sözleriyle çocuklarımızın geleceğin umudu ve mimarı olduklarını belirtmiştir.

Sevgili çocuklar, kahraman milletimizin evlatları olarak, sizler ülkemizin yarınlarısınız. Geleceğimizi temsil eden değerli çocuklarımız, geçmişten aldığınız güçle milletimizin yarınlarını şekillendireceksiniz. Bozkurt’umuz başta olmak üzere ülkemizde, Ata’mızın evlatlarımıza hediye ettiği bayramı coşkuyla kutlayacağımız nice seneler diliyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104.yılını kutlamanın gurur ve mutluğunun içerisinde olduğumuz bu günde,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, yürek dolusu sevgiler sunuyorum.

 

BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI…

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN:

Türkiye'nin en özel günlerinden birini kutluyoruz: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı. Türk ulusunun kendi kaderini tayin etme hakkını elde ettiği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı tarihi bir günü yaşıyoruz. Bugün aynı zamanda çocuklarımızın da bayramıdır. Onlar, yarının liderleri ve geleceğimizin teminatıdırlar. Onun için çocuklarımıza ve geleceklerine olan inancımızı ve sevgimizi kutluyoruz. Onları eğitmek, sevmek ve korumak, bizim en kutsal görevimizdendir. Çocuklarımızın haklarına saygı göstermek ve onların mutluluğunu sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ulusal egemenliğimize sahip çıkarak ve milli birliğimizi koruyarak onların geleceğe umutla bakmalarını sağlamak ve onlara daha güvenli ve destekleyici bir ortam sunmak için çalışmalıyız. Demokrasimizin nişanesi TBMM’nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızkutlu olsun. Bu özel günü milletçe coşku içinde yaşayalım ve ulus olarak heyecanımızı her zaman canlı tutalım. Bu vesileyle bu uğurda canlarından vazgeçmiş şehitlerimiz ile gazilerimizi rahmet veminnetle yad ediyor, başımızın tacı bildiğimiz emanetlerine şükranlarımızı sunuyoruz.

 

BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI…

DENİZLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ:

Demokrasimizin ve bağımsızlığımızın sarsılmaz simgesi olan TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk tarafından zor şartlar altında kurulan meclisimiz, bağımsızlık yolunda en büyük gücümüz olurken, kurulduğu günden bugüne milletimizin egemenliğinin ve bağımsızlığının en büyük teminatı olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı millî egemenliğimizin ilan edildiği bu anlamlı gün, aynı zamanda geleceğimizin emanetçileri olan çocuklarımıza verilen büyük bir armağandır. Atatürk bu özel ve anlamlı günü geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan ederek onlara verdiği değeri ve onlara duyduğu güveni göstermiştir.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, egemenlik ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

 

BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI…

CHP PAMUKKALE İLÇE BAŞKANI UĞUR COŞKUN:

Bugün ülkemizin her köşesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümünü ve bir milletin istiklalini ve çocuk masumiyetini bir araya getiren Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir heyecanla kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ulusal egemenliğimizi geleneksel olarak kutladığımız bu günü ayrıca çocuklarımıza armağan ederek, bu davranışı ile çocukların haklarını dünya gündemine taşımış, geleceğimiz olan çocuklara sevgisini en yüksek seviyede ispat etmiştir. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir. Çocuklarımızın umutlarının yeşertilmesi, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, şahsiyet ve vizyon sahibi nesiller olarak yetişmesi hepimize ait olan bir sorumluluktur.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hür irademizi ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Pamukkale’miz başta olmak üzere, ülkemizdeki, dünyadaki tüm çocukların bayramını kutluyorum.

 

BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI…

MÜSİAD DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI ENGİN BOYACI:

Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik ve demokrasi üzerine kurulu sağlam temellerinin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetle kazanılan değerler egemenliğimizin temelidir. Gelecek nesillere olan güveni ve inancı ifade etmek üzere bu önemli günü çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyetimizin kurucularını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Geleceğin bilim insanları, girişimcileri, çalışanları, sanatçıları, sporcuları ve liderleri olacak çocuklarımızın, ülkemizde sağlıklı, mutlu, güven içinde oldukları ve potansiyellerini ortaya koyabildikleri bir ortamı sağlamak hepimizin sorumluluğudur. İş dünyası olarak insanı odağa alan; gelişmiş, saygın, adil ve çevreci bir geleceği genç nesillere miras bırakmak için çalışmaya ve işbirliklerini güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu duygular ve düşüncelerle yaşanan olumsuzluklara rağmen, aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu olsun.

BUGÜN ULUSAL EGEMENLİK  VE ÇOCUK BAYRAMI…

MAKSİAD DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI MEHMET SARI:

Tarih boyunca zorların, yokların ve yoklukların üstesinden birlik ve beraberlik ruhuyla gelen aziz milletimiz, imkânsız denilenlerin nasıl mümkün olacağını tüm dünyaya defalarca göstermiştir. İstiklâl Savaşımızın lideri, Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklarımıza armağan edilen ve dünyadaki yegâne çocuk bayramı olan bu bayram; aziz vatanımızı her alanda en ileriye taşımak için yılmadan, büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmamıza ve kenetlenmemize vesiledir. Çocuklarımızın, ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan liderlerimiz olduğunu unutmamak gerekir. Onların sağlıklı, mutlu ve bilinçli bireyler olarak yetişmeleri, milletimizin refahı ve ilerlemesi için büyük bir öneme sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle, çocuklarımız ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tekrar kutluyor; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarını, tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104.yılını kutlamanın gurur ve mutluğunun içerisinde olduğumuz bu günde,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.