FAHİŞ FİYATLARA KARŞI YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önerisiyle çalışmalarına başlanan yeni düzenleme ile fahiş fiyat artışlarına son verilmesi amaçlanıyor. Ticaret Bakanlığı'nın yasal düzenlemeler üzerinde çalışmalara başlamasıyla, ürün fiyatlarının artık üreticiler tarafından belirlenmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyareti dönüşü gazetecilerle yaptığı sohbette fahiş fiyatlarla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek" şeklinde konuştu ve ambalaj üzerine fiyat yazılmasını içeren yeni bir öneriyi değerlendirileceğini belirtti.

FAHİŞ FİYATLARLA MÜCADELEDE AMBALAJ ÜZERİNE FİYAT YAZMA TEKLİFİ

Mevcut durumda bazı ürünlerin ambalajlarında 'tavsiye edilen fiyat' ibaresi bulunuyor. Ancak bu uygulamanın genişletilmesi ve tüm ürünlerde uygulanması planlanıyor. Bu değişiklik, günlük fiyat dalgalanmalarını önleyerek tüketiciye daha sabit fiyatlar sunmayı amaçlıyor.

Ticaret Bakanlığı, sektör temsilcileriyle yapılacak görüşmeler sonrası yeni düzenlemelerin ayrıntılarını belirleyecek. Bakanlık, uygulamanın etkin bir şekilde devreye sokulması için gerekli yasal düzenlemeler üzerinde çalışmaya başladı.

ÜRETİCİLER FİYATI BELİRLEYECEK, SATICILAR UYGULAYACAK

TÜRKONFED Hukuk Komisyonu Üyesi Dr. Mücahit Saraçlı, "Üreticiler tavsiye edilen fiyatı belirlerken, satıcıların da kar marjını göz önünde bulundurarak fiyat teklif ediyor. Satıcılar bu önerilen fiyat üzerinden satış yapmayı kabul ediyor" dedi.

FAHİŞ FİYAT UYGULAYANLAR TESPİT EDİLECEK

TÜRKONFED Başkan Vekili Av. İbrahim Güllü, yeni uygulamanın, ambalajlı gıda maddeleri ve temel tüketim mallarında fiyat artışlarını kontrol altına alacağını ve fahiş fiyat uygulayanların daha kolay tespit edilmesini sağlayacağını belirtti.