DENİZLİLİ GARATREN TAKSİM'DE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tercihi, Denizli'de üretilen Garatren oldu. Denizli'de girişimci Tahir Öztürk'ün geliştirdiği akülü, elektrikli nostaljik tramvay, İstanbul'un kalbi Taksim'de yolcu taşımaya başladı.  

Denizli'de sanayide çalışırken elektrikli otomobil yapma hayaliyle yola çıkan girişimci Tahir Öztürk'ün tasarladığı elektrikli nostaljik tramvaylar artık İstanbul Beyoğlu sokaklarında. Osmanlı döneminde 1871'de atlı olarak başlayan ve daha sonra elektrikli olarak devam eden tarihi Taksim - Tünel Nostaljik Tramvay Hattı'nın tramvayları Denizli'de üretilmeye başlandı.

İstanbul'un en merkezi noktalarından biri olan İstiklal Caddesi'nin araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılmasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Taksim - Tünel Nostaljik Tramvay Hattı'nın yeni araçları için Denizli'de üretilen Gara Tren tercih edildi. Girişimci Tahir Öztürk'ün Gara Tren markasıyla üretip yurt içinde ve yurt dışında hizmet verdiği nostaljik elektrikli tramvayları, artık İstanbul'da Pendik'ten sonra Taksim'de de hizmet verecek.

DENİZLİLİ GARATREN TAKSİM'DE

GARATREN SEFERLERE BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine Garatren Öztürk Elektrik Mak.San.ve Tic.Ltd.Şti. tarafından Denizli'de Sümer Mahallesinde tarihi nostaljik tramvayların izlerini taşıyan elektrikli tramvay üretimi gerçekleştirildi. Firmanın mühendisleri tarafından tasarlanan ve deneyimli ekibi tarafından üretimi tamamlanan nostaljik elektrikli tramvay, Taksim'deki raylarda seferlere başladı.

Akülü elektrikli gezinti araçları yapan şirketin genel müdürü Tahir Öztürk, nostaljik akülü tramvaylarının Taksim'de yolcu taşımaya başladığının sevincini paylaşarak, "Allah'a şükürler olsun Garatren elektrikli tramvayımız İstanbul'un kalbi Taksim'de. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine ürettiğimiz elektrikli tramvaylar, Taksim Meydanı'nda test sürüşlerine başladı. Tramvaylar, sembolik İstiklal Caddesi ruhunu taşıyor ve yenilikçi ve çevre dostu bir yapıya sahip eski tramvaya benziyor" ifadelerini kullandı.

GARATREN 30 ÜLKEYE GİTTİ

Çırak olarak işe başladıktan sonra jeneratör ve elektrikli araçlar konusunda kendini geliştirmeye çalışan, elektrikli otomobil yapma hayali kuran girişimci Öztürk, akülü elektrikli gezinti araçları yaparak, bunları yurt içine ve yurt dışına pazarlıyor. Garatren markası altında kurduğu ekiple elektrikli tren, tramvay ve fayton üretimi yapan Öztürk, 30 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Öztürk'ün geliştirdiği elektrikli gezinti araçları yurt içinde çeşitli belediye ve kuruluşlarca kullanılıyor.