KAMUDA ARAÇ TASFİYESİ BAŞLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in başlattığı yeni tasarruf tedbirleri kapsamında, kamuda kullanılan araçların tasfiyesine yönelik ilk adım atıldı. Bakan Şimşek’in direktifleri doğrultusunda, ilk etapta 500 kamu aracı satışa çıkarıldı. 

Tasarruf tedbirleri çerçevesinde, ikinci aşamada ise 1.000 araçlık daha büyük bir tasfiye listesi hazırlandı. Edinilen bilgilere göre, bu süreç kamuda kullanılan araç sayısının etap etap azaltılması şeklinde devam edecek. Kamu kurumlarına kayıtlı tüm araçların envanteri çıkarılarak, tasfiye edilmesi gerekenler belirlendi.

ÜST DÜZEYDE MAKAM ARAÇLARINA SINIRLAMA GETİRİLİYOR

Planlanan tasarruf tedbirleri arasında, makam aracı kullanımına yönelik kriterlerin yeniden belirlenmesi de yer alıyor. Üst düzey bürokrasideki bazı pozisyonlar için makam aracı kullanımı sona erecek. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin elinde toplamda 115 bin 904 adet taşıt bulunuyor. Bu taşıtların dağılımı ise savunma ve güvenlikte 72 bin 373, sağlıkta 9.973, tarım ve ormancılıkta 8.136, eğitimde 7.579, adalet alanında 4.772 ve diğer idari hizmetlerde 13 bin 71 olarak gerçekleşmiş.