BÜYÜKELÇİ YILDIZ ATAMA MEKTUBUNU SUNDU

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi olarak atanan Denizlili Büyükelçi Ahmet Yıldız, atama mektubunu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e takdim etti ve BM'de  faaliyetere başladı.

AK Parti önceki dönem Denizli milletvekili olan Ahmet Yıldız, Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevinin ardından atandığı Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki Daimi Temsilciliği görevine başladı. Denizlili diplomat Yıldız, New York’ta göreve başladığı ilk gün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e atama mektubunu takdim etti.

Guterres'in makamında Büyükelçi Yıldız için tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın selamlarını ileten Yıldız, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi olarak atanmaktan ve birlikte çalışacak olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

ahmet yıldız

Guterres’e, Türkiye'nin çok taraflılığa, BM’ye ve mevcut küresel sınamalar karşısında BM’nin etkinliğinin artırılmasına yönelik çabalara tam desteğini ifade eden Yıldız, “Görev sürem boyunca ülkemizi BM'de layıkıyla temsil etmek için yorulmadan çalışacağım.” ifadelerine yer verdi.

BM'de çalışmalara başlayan Denizlili Büyükelçi Yıldız, “Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Suriye (siyasi/insani) konulu oturumda beyanda bulundum. Suriye’nin mevcut bölgesel gerilimden uzak tutulmasının, siyasi sürecin 2254 sayılı Güvenlik Konseyi kararı uyarınca yeniden canlandırılmasının ve Anayasa Komitesi’nin müteakip toplantısının gecikmeksizin düzenlenmesinin, Suriyeli sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşleri için uygun koşulların yaratılmasının ve Suriye’ye yönelik sınır ötesi insani yardımların kesintisiz devam etmesinin önemini vurguladım. Ayrıca, PKK/YPG/sözde “SDG” terör örgütünün Suriye’nin geleceğinde yeri bulunmadığını belirttim.” ifadelerini kullandı.