O GELİRLERİNİ KAYBEDECEK

Başkanlar zirvesinde kulübün borç manzarası önüne gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu’nun, Denizlispor yönetimine tahsis edilen ve yıllardır tartışma konusu olan otoparkları geri alacağı öğrenildi.

Borç batağındaki Denizlispor, yıllardır tartışma konusu olan otopark gelirlerinden de olacak. Kötü yönetim nedeniyle borç yükü 600 milyon lirayı bulduğu öne sürülen yeşil siyahlı kulüpte, önümüzdeki günlerde yapılacak seçimli genel kurul öncesi göreve talip kesmenin bulunmayışı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu da harekete geçirmişti.

Seçim gezilerinde yeşil siyahlı taraftarlarla buluşan ve kentin takımının hak etmediği yerde olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, kulübü kurtarabilmek için formüller üzerinde duruyor.

Geçtiğimiz gün eski kulüp başkanlarını toplayarak kulübün geleceğini masaya yatıran Çavuşoğlu’nun, borç miktarını öğrendikten sonra moralinin bozulduğu öğrenildi.

Kulüp yönetimine talip bir işadamının toplantının ardından belediyeye davet edildiği fakat yapılan görüşmelerde olumlu bir netice alınmadığı öğrenildi.

Yeşil siyahlı kulüp için acil eylem planı oluşturmak isteyen Çavuşoğlu’nun, hem devraldığı büyükşehir belediyesi borçları nedeniyle hem de hukuki olarak verebileceği desteğin sınırlı olması nedeniyle bir şey yapamayacağını söylediği öğrenildi.

OTOPARKLAR GERİ ALINACAK

Diğer yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sahibi olduğu BELTAŞ tarafından işletilen ve devirleri geçici olarak Denizlispor Kulübü’ne verilen otoparkların da geri alınacağı öğrenildi. Sürekli borç açıklayan BELTAŞ’ın ayakta kalabilmesi için Çavuşoğlu ve yönetiminin bu kararı aldığı ileri sürülüyor. Gelirleri sürekli tartışma konusu olan otoparklar ile moloz döküm alanının bir dönem Denizlispor Kulübü tarafından işletilmeyerek üçüncü şahıslara kiraya verilmesi kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Otoparkların sağlıklı işletilmediği ve kayıpların olduğu da konuşulmuştu.

Sırakapılar, Çaybaşı, Atalar mahallelerindeki üç otopark ile eski Kız Meslek Lisesi’nin bulunduğu alanda yer alan otoparkların 1 Mayıs itibariyle kulüp yönetiminden geri alınacağı iddia ediliyor. Ayrıca Hacıeyüplü’deki moloz döküm alanı da Denizlispor’dan alınarak yine belediye tarafından işletilecek. Geçmiş yıllarda büyükşehir belediyesine yönelik Sayıştay denetçileri tarafından yapılan inceleme sonrası oluşan raporda moloz döküm alanı konusu da yer almış, belediyenin bu hizmeti yapması gerektiği vurgulanmıştı.