KORSAN SİSTEM KURMUŞLAR

Belediye şirketi Kültür A.Ş.’ye kayıtlı 150 bilboard varken sokaklarda kayıt dışı 201 adet tespit edildi. Aynı tablo belediye otobüs duraklarında da ortaya çıktı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu'nun seçim öncesindeki iddiaları gerçek çıktı. 

CHP’li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 31 Mart öncesinde yürüttüğü seçim kampanyası sırasında sık sık bilboard konusunu gündeme getirmişti. Çavuşoğlu o dönemde, büyükşehir belediyesi tarafından işletilen bilboardların sayısının bilinmediğini, kayıt dışı bilboardların bulunduğunu ve bunların tek bir kişi tarafından kullanıldığını ileri sürmüştü. Çavuşoğlu’na göre bilboardları işleten firma keyfi olarak ana arterler üzerindeki reklam panolarının sayısını artırmış, bu panolardan ciddi reklam gelirleri elde etmişti. 

İLK TALİMATI SAYIM OLDU

Seçimden zaferle çıkan Çavuşoğlu’nun ilk talimatı kentteki bilboardların sayısının belirlenmesi yönünde oldu. Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü’den reklam panolarının sayısının tespit edilmesini istedi. Bunun üzerine özel bir ekip kurularak sahada çalışma başlatıldı. Belediye şirketi olan Kültür A.Ş. tarafından işletilen bilboardların kayıtlarda 150 adet olduğu belirlendi. Fakat saha incelemesi sokaklarda toplam 351 bilboard yer aldığını gösterdi. 201 reklam panosunun korsan olduğu tespit edildi. 

OTOBÜS DURAKLARINDA DA DURUM AYNI

Aynı inceleme otobüs duraklarında da yapıldı. Durakların yan bölümlerinde oluşturulan reklam alanlarının da kayıtlardakinden daha fazla olduğu ortaya çıktı. Kentteki 225 durak reklam alanının sadece 36’sının kayıtlarda görüldüğü, 189 adedinin korsan olduğu belirlendi. Konumları belirlenen ve tespitleri yapılan korsan reklam panolarının kayıt altına alınacağı ve yine Kültür A.Ş. bünyesine verileceği öğrenildi. Diğer yandan sahada yapılan denetimlerde korsan bilboard ve otobüs durağı reklam alanlarının aktif bir şekilde kullanıldıkları da belirlendi.