TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDAN DERECEYLE DÖNDÜLER

Antalya’da düzenlenen Robotex Uluslararası Robot Yarışması Türkiye Finali’nde Ege Bölgesi ve Denizli’yi temsil eden Maker Center Kodlama ve Robotik Merkezi kursu öğrencileri, yarışmadan derecelerle döndü. Denizli öğrenciler, aralık ayında Estonya'da yapılacak Robotex International Dünya Finali'nde Türkiye'yi temsil etme hakkı elde etti.

Robotex Uluslararası Robot Yarışması Türkiye Finali, 20- 21 Nisan tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. Yarışmalara 300 takımla toplam 4 bin öğrenci katıldı ve çeşitli kategorilerde birincilik için ter döktü. Daha önce İzmir’de yapılan Ege Bölgesi finallerinde 2 birincilik ve 1 de ikincilik olmak üzere 3 kupa ile dönen Maker Center Kodlama ve Robotik Merkezi kursu öğrencileri, Antalya’dan da derecelerle döndü.

ESTONYA BİLETİ ALDILAR

Türkiye finallerine Denizli’den katılan Maker Center Kodlama ve Robotik Merkezi kursu öğrencileri; Osman Özgür, Zeynep Deligöz ve Eren Ayduran Türkiye birincisi oldu. Ortaokul Çizgi İzleyen Kategorisi’nde ter döken; Elif Aktaş, Halil Demir Özden ile Ahmet Bora ise Türkiye ikincisi oldu. Ortaokul Sumo Kategorisi’nde yer alan Ahmet Yasin Kesgin, Berkin Ekim Öztürk ile İsmail Kasapoğlu’nun yer aldığı takım ise Türkiye üçüncüsü oldu. 3 takımla yarışmalara katılan ve 3 ödülle kente dönen öğrenciler, bu yıl aralıkta Estonya'da yapılacak Robotex International Dünya Finali'nde Türkiye'yi temsil etme hakkı elde etti.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDAN DERECEYLE DÖNDÜLER

“GURURLUYUZ, MUTLUYUZ, HEYECANLIYIZ”

Yarışmalardan derece elde ederek büyük bir başarıya imza atan öğrencileri tebrik eden Maker Center Kurucusu ve Eğitmeni Seçkin Aksoy; “Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz. Yazdıkları yazılım ve tasarladıkları robot ile gruplarından başarı ile çıkan ‘Türkiye Şampiyonu’ takımlarımız, Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü elde ederek, dünya finallerinde ülkemizi temsil edeceklerdir. Gururluyuz, mutluyuz, heyecanlıyız. Maker Center Eğitim Kurumu tarihi rekorunu kırıyor, 3 Takım, 3 Derece ile Denizli’den Dünya’ya 9 çocuk götürüyor. Eğitim-öğretim hayatlarından unutulmaz anların yanı sıra başarı sertifikaları ile de öğrencilerimiz çalışmalarını tescilliyor” dedi.