AYDIN-DENİZLİ 70 DAKİKAYA İNECEK

Ege Bölgesi’nin önemli iki kenti olan Aydın ile Denizli arası ulaşımı 2 saatten 70 dakikaya  düşürecek olan Aydın-Denizli Otoyol Projesinde ikinci etap çalışmalarının yıl sonunda tamamlanması bekleniyor. Birinci etap çalışmaları, geçtiğimiz yıl kasım ayında tamamlanarak trafiğe açılmıştı.

Ege Bölgesi’nin iki önemli kenti; Aydın ile Denizli’yi birbirine bağlayacak olan ve 2020 yılında ilk kazması vurulan Aydın-Denizli Otoyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Proje 140 km otoyol ve 23 km bağlantı yolları olmak üzere toplam 163 kilometreyi kapsayan proje; Aydın’ın Efeler, Yenipazar, Bozdoğan, Nazilli, Kuyucak, Buharkent ilçeleri ve Denizli’nin; Sarayköy, Merkezefendi, Pamukkale ve Honaz ilçeleri sınırlarından geçiyor.

KAPIKULE'DEN ANTALYA'YA UZANAN OTOYOL AĞININ ÖNEMLİ PARÇASI

İzmir-Aydın Otoyolu’nun devamı niteliğinde olan proje, Denizli-Burdur Otoyolu ve Burdur-Antalya Otoyolu'nun tamamlanmasıyla Kapıkule'den Antalya'ya uzanan milli otoyol ağının önemli bir parçası haline gelmesi bekleniyor. Proje, Kapıkule'den başlayıp, İstanbul üzerinden Marmara ve Ege Bölgeleri'ni kat ederek Akdeniz'e ulaşan Türkiye’nin kesintisiz otoyol ağının önemli bir parçasını oluşturacak. Ayrıca  iki önemli kenti birbirine bağlamanın yanı sıra Pamukkale ve Efes Antik Kenti gibi önemli turizm merkezlerine de ulaşımı kolaylaştıracak.

AYDIN-DENİZLİ 70 DAKİKAYA İNECEK

YIL SONUNDA HİZMETE ALINACAK

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Aydın Valisi Yakup Canbolat, ilk etabı 3 Kasım 2023’te hizmete açılan projenin ikinci etabı; Kuyucak - Aydın etabında çalışmaların sürdüğünü ve bu yılın sonunda otoyolu tümüyle hizmete açmayı planladıklarını söyledi.