VEFAT EDEN DEDE’DEN TAM 22 YILLIK ÖĞÜT

PTT tarafından 2002'de düzenlenen "2023'e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası" kapsamında yazılan mektuplardan biri Denizli’nin Tavas ilçesinde yaşayan Ali Kemal Dobulga’ya ulaştı. Dedesi Rıza Pamukcu tarafından Ali Kemal Dobulga’ya 22 yıl önce yazılan mektupta yazanlar görenleri duygulandırdı. 

22 yıl önce PTT AŞ’nin düzenlediği "2023'e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup" kampanyasında mektuplar sahiplerine ulaştırıldı. Birçok mektup sahibi, 22 yıl önceden gelen mektuba ulaşmanın mutluluğunu yaşarken, mektuplardan biri Denizli’nin Tavas ilçesinde yaşayan Ali Kemal Dobulga’ya ulaştı. 

VEFAT EDEN DEDE’DEN TAM 22 YILLIK ÖĞÜT

TORUNUNA ÖĞÜTLERDE BULUNMUŞ

Vekil öğretmenlik ve kamu kurumlarında elektrik teknisyenliği yapan, 1989 yerel seçimlerinde SHP Tavas Belediye Başkan Adayı olan ve 2014 yılında 72 yaşındayken hayatını kaybeden Rıza Pamukcu, torununa gönderdiği mektubu 27 Ekim 2002’de kaleme aldı. O mektubu Tavaslı genç Ali Kemal Dobulga teslim aldı. Dobulga, dedesinden altın değerinde tavsiyelerin yer aldığı mektubu, sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaştı. 

VEFAT EDEN DEDE’DEN TAM 22 YILLIK ÖĞÜT

“YEREL SEÇİM SONUÇLARINI GÖRMESİNİ İSTERDİM”

Dedesinin Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, dürüst ve topluma yararlı bir vatandaş olarak yaşamını sürdürdüğünü söyleyen 27 yaşındaki Dobulga, konuyla ilgili “PTT AŞ tarafından 2002'de düzenlenen "2023'e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası" kapsamında Dedem bana mektup yazmaya karar vermiş. 21 yıl sonra, 2023 Cumhuriyet Bayramında mektup elime ulaştı. Yerel seçimlerdeki sonuçları görmesini çok isterdim.  Bu güzel bahar döneminde, ülkemiz gençleri ile Dedemin mesajlarını paylaşmak istedim.” dedi.

VEFAT EDEN DEDE’DEN TAM 22 YILLIK ÖĞÜT

“MEKTUBU İLK OKUDUĞUMDA ÜZÜLDÜM…”

Mektubu ilk okuduğunda üzüldüğünü belirten Ali Kemal Dobulga “Çünkü Türkiye'nin ekonomik sorunlarını, sosyolojik sıkıntılarını ve kontrolsüz mülteci gelişi ile bozulan demografik yapısını Dedem görse çok üzülürdü. Ancak bu yıl ümitlerimiz yine yeşerdi. Umuyorum ki ülkemiz için daha azimle çalışacağız. Yolsuzluğa, yoksulluğa, yalanlara dur diyeceğiz. Her şey çok güzel olacak.”  diye konuştu.

VEFAT EDEN DEDE’DEN TAM 22 YILLIK ÖĞÜT

İŞTE O MEKTUP

Rıza Pamukcu’nun 22 yıl önce kaleme aldığı mektupta ise şu ifadeler yer aldı;

Sayın Ali Kemal Dobulga

Evladım; Bu mektubu sana yazarken medeniyetleri aklıma geldi. Okumak, öğrenmek (bilişim) ve dürüstlük ne güzel şey.

Sen, bu mektubu okurken ben hayatta olmayacağım. Verebileceğim fazla birşey yok. Aklıma gelenleri yazıyorum. Mektubu okurken, 26 yaşlarında olacaksın. Cumhuriyetin 100. yılı. Okumuş veya okuyor, evlenmiş veya yeni hayaller peşinde olabilirsin. Tavsiyelerimi belirtiyorum, uyup uymamak sana bağlı.

Dürüstlükten ayrılma, yalanı tevessül etme.

Dinlemeyi öğren, dinletirsin.

Saygılı ol, saygınlığını kazanırsın. insanca paylaşmak mutluluğun anahtarıdır.

Üretken ol, toplum senden faydalansın.

İşini ve eşini sev, birlikte yürü.

Geçmişi hatırla, ileriye bak.

İnançlı ol, insanı insan gör ve yaşa.

Gelecekten umudunu kesme ve anneni sev, say.

Şu anda aklıma gelen ve sana yazabileceğim tavsiyeler bunlar

Önümüzdeki çağ, bilgi ve bilişim çağı. Bilişim mutluluğu ve refahı getirir. Evlilikteki mutluluk iyi, güzel meyveler verir.

Atatürk ilkelerinden ayrılmayın. Atatürk'ün gençliğe hitabesini çok iyi öğrenin ve yaşamınıza rehber edinin. İnançlı olun. Allah’a emanet olun. Sevgilerimle.

DEDEN.

Rıza Pamukcu

VEFAT EDEN DEDE’DEN TAM 22 YILLIK ÖĞÜT