DENİZLİ’DEKİ DİZİ ÇEKİMİNDE ŞEHİTLİK SAHNESİ KRİZ YARATTI

Denizli’de çekimleri süren bir dizinin şehitlikte çekilen sahnesi kriz yarattı. Şehit babası, şehit mezarlarının kartonlarla örtüldüğünü, şehit yakınlarının alınmadığını savundu, suç duyurusunda bulundu.

Denizli’de çekimleri devam eden ‘Şehrazad’ adlı dizinin bir sahnesi şehit yakınlarını üzdü. Çekim ekibinin önceki gün Asri Mezarlık içindeki şehitlikte yaptığı çekim sırasında bazı şehit yakınları evlatlarının mezarını ziyaret etmek istedi. Fakat iddialara göre karşılaştıkları manzara şehit yakınlarını üzdü. Şehit yakınları, şehit mezarlarının kartonlarla örtüldüğünü ve şehitlik içine mezar kazıldığını ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

DENİZLİ’DEKİ DİZİ ÇEKİMİNDE ŞEHİTLİK SAHNESİ KRİZ YARATTI

ŞEHİT BABASI YAŞADIKLARINI ANLATTI

2022 yılında Pençe-Kilit harekat bölgesinde teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit düşen Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek’in babası Saim Kerek yaşadıklarını denizliyeniolay.com’a anlattı. Şehit babası Kerek şu ifadeleri kullandı: “Cumartesi günü çocuğumun mezarını ziyarete gittim. Şehitlikte bir kalabalık olduğunu fark ettim. İlk olarak aklıma, acaba bir şehidimiz mi var dedim. Asker ve polisler vardı. Sanki şehit cenazesi varmış gibi bir kalabalık gördüm. Hemen telefonumdan araştırdım. Herhangi bir şey göremedim”

ÇEKİM YAPILDIĞINI FARK ETTİM

“Aracımdan indikten sonra şehitlikte çekim yapıldığını fark ettim. Şehitlerimizin üzerleri kartonlarla tamamen kapatılmıştı. İsimleri görünmüyordu. Onların üzerine bir resim konulmuştu. Resmin ne olduğunu anlayamadım. Çocuğumun mezarına yaklaştım. Orada da aynı manzarayı görünce kartonları yırttım. Bir kişi çocuğumun mezarı üzerine oturmuş makyaj yapıyordu. Şehide bu kadar saygısızlık yapılmaz. Bir kişi yetkili olduğunu söyledi. Valilikten izin aldıklarını söyledi. Psikolojim bozuldu. Kızım polisi aramış fakat polis bir müdahalede bulunmamış diye öğrendim”

ŞEHİT YAKINLARI ALINMAMIŞ

“Öğrendiğim kadarıyla diğer şehit yakınları da o sırada şehitliğe alınmamış. Şehitlikte sigara içiyorlar, ellerinde çaylar. Tüm bunların kamera kayıtları var. Konuyu yargıya taşıdık. Yaşananlar bizi çok üzdü. Şehitliğe çöpler atılmış, mezarlar zarar görmüş. Ben ‘Nasıl yaparsınız?’ diyerek tepki gösterdim. Şehitliği ticarethaneye çevirmişler. Yöneticilerin hiçbirinin haberi yok. Kimse izin verdiğini kabul etmiyor. Bu saygısızlığı kabul etmiyorum. Bu çocuklar dağlarda vatanı ve milleti korumak için şehit olmuş fakat biz onları burada koruyamadım. Şehitlikte bir mezar kazılmış. İnsanlar ellerini kollarını sallayarak şehitliğe zarar verecek, mezar kazacak ve yetkililerin bundan haberi olmayacak… Biz şehit yakınları olarak çok üzgünüz. Bu konuda Denizli halkından ve şehit yakınlarından destek bekliyoruz”

DENİZLİ’DEKİ DİZİ ÇEKİMİNDE ŞEHİTLİK SAHNESİ KRİZ YARATTI

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Diğer yandan Şehit Babası Saim Kerek avukatları aracılığı ile suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Avukat Yusuf Enes Arslan aracılığı ile Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda film ekibi ‘Mezarlıkların ve İbadethanelerin Kirletilmesi ve Bozulması’ ve ‘Kişinin Hatırasına Hakaret’ ile suçlandı.

İZİNLERİMİZİ ALDIK

Diğer yandan dizinin yapım koordinatörü Aydın Ermiş denizliyeniolay.com’a yaptıkları açıklamada; “Bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyoruz. Gerekli izinler alınarak hareket edildi. İzinleri almış olmamıza rağmen sanıyoruz şehit yakınları derneği bilgilendirilmediğinden kaynaklandı. Şehit mezarlarının kartonla kapatılması gibi bir durum yok. Oradaki hiçbir mezarı çekimlerimizde kullanamıyoruz. Valilik ve belediye nezdinde izinlerimizi aldık. Kendimiz de zaten bu konuda hassasız. Şehit ailelerini de ziyaret ediyoruz. Üç gündür bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Sağ olsunlar duruma vakıflar.  Menavi duyguyu incitmeye kimsenin hakkı yok. Denizli’de çekimlerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.