MARŞLAR ÇALINDI TÜRKÜLER SÖYLENDİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi çalışanları birlikte bayram coşkusunu yaşadı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da etkinliğe katılarak, belediye çalışanlarına hitap etti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediyesinin memur ve işçi bütün çalışanları 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında bir araya geldi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile Büyükşehir Meclis Başkan Vekili Ali Marım, daire başkanları, amir ve memurlarla işçilerin katıldığı programda belediye çalışanları 1 Mayıs coşkusunu yaşadı. Ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla müzik eşliğinde çalınan marş ve türkülere eşlik eden emekçiler, halay çekip oynadılar.

MARŞLAR ÇALINDI TÜRKÜLER SÖYLENDİ

ALIN TERİYLE GEÇİNENLERİN BAYRAMI

Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Bir bayram gününde burada sizlerle olduğumuz için çok mutluyuz" diyerek başladığı konuşmasında "Bugün emeğiyle geçinen, alın teri ile geçinen sizler için çok önemli bir gün. Aynı şekilde bugünün anlam ve önemini görevimiz süresi içerisinde de sizlerle paylaşacağımdan emin olabilirsiniz. Bugün emeğin bayramı, bugün alın terinin bayramı, bugün gerçekten zor şartlarda çalışıp ülkemizin ve memleketimizin belediyemizin geleceği için mücadele eden sizlerin bayramı. Bugün harama el uzatmadan, yetimin hakkını yemeden sadece alın teri ile geçinen geçinenlerin bayramı. Bu bayramda biliyoruz ki bundan sonraki bayramlarda da emeğin ve emekçinin değerinin yükseldiği bir Denizli Büyükşehir'i hep beraber yöneteceğimizden emin olun. Hepinizin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı, Emek ve Dayanışma Gününü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

MARŞLAR ÇALINDI TÜRKÜLER SÖYLENDİ

SİYASİ FİKİRLERİNİZLE İLGİLİ TASARRUFUM OLAMAZ

"Bizler bu yolculuğumuzda hiçbirinizin rengine, diline, dinine, ırkına, mezhebine, siyasi fikrinize göre yol arkadaşlığı yapmayacağız." ifadesini kullanan Çavuşoğlu, "Bu meydanda seçimden önce bir söz vermiştim. Yol arkadaşlarımın siyasi fikirleriyle değil yol arkadaşlarımın emeğe olan değerlerini, belediyeye olan hizmetlerini ve bu hizmetleri noktasındaki çalışmalarına göre değerlendireceğiz. Seçimden önce hepiniz merak ediyorsunuz beraber çalıştığım arkadaşlarım başka ne yapacak diye. Seçimden önce mitinglerde farklı partilerin bayraklarını sallamış olabilirsiniz, sosyal medyalarınızda farklı siyasi görüşlerin, Cumhuriyet Halk Partisi dışındaki siyasi görüşlerin amblemlerini paylaşmış olabilirsiniz. Emin olun bunların hiçbirinin benim açımdan bir önemi yok. Bizim yol arkadaşlığımız arkadaşlığımızda sizin siyasi fikirlerinizle ilgili en ufak bir düşüncem ve tasarrufum olamaz. Her yerde söylediğim bir şey var.  Kişilere, şahsıma, Genel Başkanıma, kurumuma hakaret ettiyseniz yol arkadaşlığımız sona erer. Fakirin ekmeğine el uzattıysanız, mesaiye gelmeden para kazandıysanız, fazla mesai yapmadan mesai yazdırdıysanız, bununla da beraber birileriyle bu yolu tuttuysanız yetimin, garibin gurabanın ekmeği boğazınızdan geçtiyse kusura bakmayın sizinle yol arkadaşı olamam." diye konuştu.

MARŞLAR ÇALINDI TÜRKÜLER SÖYLENDİ

Çavuşoğlu, "Bugünden sonra da aynı sizler gibi ben de bu belediyenin bir işçisiyim. Sizin gibi mesaiye gelen, sizin gibi mesaiden ayrılan biriyim. Sizlerle benim aramdaki tek fark bu şehrin yöneticisi olmam, onun dışında hepimiz bu şehre hizmetkar olacağız. Sizlerden istediğim çıktığınız yolda, gittiğiniz yerde şu bilinçle davranmaz davranmanızı istiyorum. Bu şehir hepimizin şehri. Az ya da çok aldığınız paradan memnun olmayabilirsiniz ama bu yolculuğa çıktıysanız, bu yolculuğunuz içerisinde bu şehrin en iyi noktaya gelmesi için gece gündüz hepimiz mücadele edeceğiz, yeri gelecek emeğiniz sizleri yoracak, yeri gelecek gecenizle gününüz belki birbirine karışacak ama biz bu borcu bu şehri ödemek zorundayız. Çünkü bizim boğazımızdan geçen her lokmada bu şehrin garibanının hakkı var. Bu şehirde yaşayan çocukların hakkı var, yalınayak bu şehirde yürümek zorunda kalan, terlik ayakkabı alacak parası olmayan o yetimlerin bizim üstümüzde hakkı var. Onun için sizden istediğim tek şey var. Gelin bu şehri en güzel hale beraber getirelim, bu şehirde yaşayan insanların mutlu olduğu bir şehir yaratalım, sokaklarının temiz olduğu, insanlarının yüzünün güldüğü bu şehri hep beraber inşa edeceğiz. Ben size güveniyorum, siz de bana güvenin. Hiçbirinizin ekmeğiyle işim yok ama söylediğim gibi, altını bir kez daha çiziyorum, boğazınızdan, şunu sanmayın ki bir şey alıp boğazınızdan geçirmeniz gerekmiyor. Mesainizi dahi doğru düzgün yapsmazsanız emin olun yetimin hakkını yine yemiş olursunuz. İşinizi hakkıyla yapın, bir fazlasını yapın, sizin alacağınız bizde kalsın ama sokaktaki fakirin, fukaranın, yetimin, garibin gurabanın hakkı bizim üstümüzde olmasın." ifadelerini kullandı.

MARŞLAR ÇALINDI TÜRKÜLER SÖYLENDİ

SİZLERDEN FARKIM YOK

Bu bayram coşkusunun daha güzellerini hep beraber yaşayacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Bundan sonra 1 Mayıslar geldiğinde bütün işçi kardeşlerimin yüzlerinin iki kat daha güldüğü bir süreci beraber inşa edeceğiz. Zor bir süreçteyiz, zor sürecin zorluklarını aşmak bizim işimiz. Ama bu zor sürecimiz içerisinde birlikte dayanışmayı başaracağımıza ben inanıyorum. Bana karşı bir ön yargınız varsa olmasın. Ben sizlerden biriyim, ben karpuz kamyonu kasasından gelmiş, tezgahlarda yaşayıp gelmiş bir kardeşinizim. Sizden hiçbir farkım yok. Yani öyle egolarıyla falan bürünüp gelmiş biri de değilim. Ekmeğinizi kendi alınterinizle kazanın. Size ekmek veren Nuri Çavuşoğlu değil ne de benden önceki belediye  başkanları değildi. Size ekmek veren bir tane kuruluş var, orada büyük yazılarla yazan Türkiye Cumhuriyeti Denizli Büyükşehir Belediyesinden ekmek yiyorsunuz. Kalıcı olan kurum orası, geçici olan bizleriz. Kurumsal kalacak olan bir Türkiye cumhuriyetidir, iki Türkiye Cumhuriyeti’nde Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde yaşıyorsanız belediyedir. Bugün birçok bayram programı da var, katılmak isterseniz, gönlünüzden geçerse onlara katılabilirsiniz. Ama bildiğiniz, garibin ekmeğine el uzatan, fakirin fukaranın ekmeğini yediğini gördüğünüz biri varsa onu ihbar etmezseniz de aynı en az onun kadar suçlu olursunuz. Harama, fakirin fukaranın ekmeğine el uzatanlardan gelin beraber hesap soralım. O fakirin ekmeğini yiyen, o garibin ekmeğini yiyen o eli gelin hep beraber kıralım arkadaşlar" ifadelerine yer verdi.