HAK-İŞ DENİZLİ ŞUBESİ 1 MAYIS'I KUTLADI
HAK-İŞ Denizli İl Başkanlığı, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü Kayalık Caddesindeki il binası önünde kutladı. İl Başkanı Sezai Söylemez, emekçilerin enflasyona karşı ezdirilmemesini ve hayat pahalılığı ile yoksulluğa karşı korunmasını talep etti.

İşçinin ve emekçinin bayramı olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü işçi ve memur sendikaları çeşitli etkinliklerle kutladı. Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Denizli İl Başkanlığı da, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kayalık Caddesindeki il binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla işçinin ve emekçinin bayramını kutladı. Memur-Sen Denizli Temsilcisi Feyzullah Öselmiş ve yönetiminin de katıldığı etkinlikte il binası önünde toplanan işçiler, Filistin'e destek sloganı attılar.
HAK-İŞ Denizli İl Başkanı Sezai Söylemez, yaptığı basın açıklamasında, emeği ve alın teri davasından vazgeçmeyen emekçilerin 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü kutladı. Söylemiz, 48 yıldır emeğin ve alın terinin hakkı için, hayat pahalılığı ve yoksullukla mücadele edilmesi için, vergide adaletin sağlanması için ve sendikal örgütlülüğün artması için meydanlarda olduklarını belirtti.
FİLİSTİN'E DESTEK
HAK-İŞ olarak, Siyonist İsrail’in ve katil Netenyahu’nun uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini ifade eden Söylemez, "Soykırıma karşı sessiz kalan Avrupa Birliği, ABD ve onun kuklalarını nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz. Başta İslam İşbirliği teşkilatı olmak üzere, Arap Birliği ve pek çok sözde İslam ülkesini yeterli tepki ve destek vermedikleri için kınıyoruz. Yazıklar olsun onlara diyoruz. Uluslararası toplumu Filistin’de yaşanan zulme karşı harekete geçmeye davet ediyoruz." dedi.
Filistin topraklarında akan kanın ve katliamların durdurulması, Gazze’de onurları için, özgür Filistin için, canları pahasına mücadele eden Filistinlilerin haklarının sağlanması için tüm dünyayı ve tüm dünya emekçilerini mücadele etmeye ve birlik olmaya davet eden Söylemez, "Siyonist İsrail Devleti tarafından esir alınan bütün Filistinli işçilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Filistin halkına, gıda, ilaç, su, gibi temel yaşam gereçlerinin güvenli ve insani koşullar altında ivedilikle ulaştırılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.
HAK-İŞ'in, mazlum ve mağdur coğrafyalarda huzur ve barışın tesisi için işçilerle omuz omuza dayanışmasını devam ettireceğini vurgulayan Söylemez, konuşmasına şöyle devam etti: "Vergide adaletin sağlanması, Enflasyon, hayat pahalılığı ve yoksulluk ile mücadele edilmesi, İş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi, Kayıt dışı istihdamın ve sosyal güvencesizliğin önlenmesi, İşsizlik, yoksulluk ve iş bulamama endişesinin olmadığı bir yaşamın sağlanması, Emeklilerimizin asgari geçim şartlarının sağlanması, Kadın, genç ve engellilerin çalışma ve toplumsal hayata katılımlarının desteklenmesi başta olmak üzere taleplerimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz."
Türkiye ve Dünya Sendikal Hareketinde emeğin ve emekçinin bugünü ve geleceği için durmaksızın çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Söylemez, "HAK-İŞ, ülkemizin, bölgemizin, küremizin bütün mağdur ve mazlumlarına olan borcunu ödemek için kararlılıkla mücadelesini sürdürecektir." görüşüne verdi.
İŞÇİNİN TALEPLERİNİ SIRALADI
Söylemez, emeğin, emekçinin ve hak mücadelesinin gününde sosyal adalet, refah, güvenlik ve diyalog temelli taleplerini şöyle sıraladı: "Kıdem tazminatı hakkı korunarak yeni güvencelerle geliştirilmelidir. Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz. Belediye ve Belediye şirketleri dâhil bütün kamu çalışanlarının Kamu Çerçeve Protokolü’ne dâhil edildiği bir model talep ediyoruz. 696 sayılı KHK Kapsamı dışında kalan işçilerin kadroya alınabilmesine imkân sağlayacak bir düzenlemenin yapılmasını, kadroya geçen işçilerin tayin, becayiş gibi özlük haklarının tam olarak verilmesini istiyoruz. 6772 sayılı Kanun uyarınca Mahalli idarelerin iştiraklerinde veya şirketlerindeki işçiler için 52 günlük ilave tediyelerin ödenmesini istiyoruz. Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılarak, toplu pazarlık kapsamının genişletilmesini, sendikal hak ve özgürlüklerin daha ileriye taşınmasını talep ediyoruz. İşyerlerinde “Şiddete Sıfır Tolerans Belgesi” önerimizin imzalanmasını ve uygulanmasını istiyoruz. Emekçilerin enflasyona karşı ezdirilmemesini ve hayat pahalılığı ile yoksulluğa karşı korunmasını talep ediyoruz."