DENİZLİ ÇINAR MEYDANI’NDA 1 MAYIS KUTLAMASI

Denizli Demokrasi Platformu tarafından organize edilen 1 Mayıs kutlamaları kapsamında Bayramyeri Meydanı’ndan Çınar Meydanı’na yürüyüş yapıldı. Çınar Meydanı’nda yapılan basın açıklamasının ardından etkinliğe katılanlar halay çekti.

Denizli Barosu, Birleşik Kamu-İş, Disk Nakliyat-İş, 29 Ekim Kadınları Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Öğrenci Veli İşbirliği Derneği, Merkezefendi Bisiklet Kulübü, Kara Ordu Taraftar Grubu, Ege Kadın Buluşması ile Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği’nin oluşturduğu Denizli Demokrasi Platformu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına sabah saatlerinde Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nden başladı. Burada fabrika işçilerini ziyaret ederek simit dağıtan üyeler, ardından Sarayköy İlçesi’ndeki tarım işçilerini ziyaret ederek, işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Ardından Bayramyeri Meydanı’nda toplanan üyeleri, Çınar Meydanı’na yürüdü. Eğitim İş Sendikası’na bağlı öğretmenlerin oluşturduğu bando eşliğinde Çınar Meydanı’na gelen üyeler, burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Burada yapılan basın açıklamasını ise Platform Sözcüsü ve Denizli Baro Başkanı Adnan Demirdöğer gerçekleştirdi.

DENİZLİ ÇINAR MEYDANI’NDA 1 MAYIS KUTLAMASI

“İŞÇİ VE EMEKÇİ SINIFI KİRA BEDELİNİ DAHİ KARŞILAYAMAZ HALE GELMİŞTİR”

1 Mayıs’ın işçi ve emekçi sınıfının sadece kutlama günü olmadığını altını çizen Demirdöğer; “Aynı zamanda mücadele günü de olan 1 Mayıs; bu yıl çalışan ve emekli nüfusunun içinde bulunduğu ağır bir yoksulluk eşiğinde karşılanmaktadır. Ülkede çalışan nüfusun, emeğiyle değer üreten kesimin ezici bir çoğunluğu; asgari ücrete ya da onun çok az miktar üzerinde bir gelire mecbur bırakılmıştır. Aldığı maaş ile ay sonunu getirmek bir yana dursun, günü geçirmek için bile kendisinin ve ailesinin en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiştir. Ülkenin çalışan nüfusu bir grup azınlığa hizmet eder hale gelmiştir. Pazardaki, marketteki fiyatlargünden güne artmakta, işçi ve emekçi sınıfının elde ettiği gelirler kira bedelini dahi karşılayamaz hale gelmiştir” dedi. Basın açıklamasının ardından platform üyeleri, halay çektiler.

DENİZLİ ÇINAR MEYDANI’NDA 1 MAYIS KUTLAMASI