COŞKULU KUTLAMA

Denizli’de DİSK, TÜRK İŞ, KESK ve TMMOB’un önderliğinde Ulus Meydanı’nda toplanan işçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü coşkuyla kutladı. Meydanda türküler söylendi, halaylar çekildi. 

Denizli’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri sürüyor. Kutlamalar kentin çeşitli yerlerinde devam ederken, 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin çağrısı ile toplanan sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi partiler Delikliçınar Meydanı’ndan Ulus Meydanı’na yürüdü. 

denizli 1 mayıs

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK İŞ) ve sivil toplum örgütleriyle siyasi partilerin yürüyüşü Ulus Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşün ardından 1 Mayıs Tertip Komitesi katılımcıları selamladı. Program alandaki konuşmalar ile devam etti. Türk İş adına Sağlık İş Temsilcisi Alim Erkan konuşma yaparken, DİSK adına Genel İş Temsilsici Arzu Yardım konuşma gerçekleştirdi. 

denizli 1 mayıs

Konuşmalarda işçi ve emekçi haklarına vurgu yapılırken, daha iyi çalışma koşulları, eşit işe eşit ücret, sendikal hak ve özgürlüklerle ilgili talepler sıralandı. Meydanda yapılan konuşmaların yanı sıra, toplumsal özgürlüklerle ilgili sloganlar da atıldı.

denizli 1 mayıs

İşçilerin pankartlarla süslediği meydanda şenlik iklimi hakim oldu. Meydanı dolduran kalabalık Dar Sokak adlı müzik grubunun konseri ile coştu, türküler eşliğinde halay çekti, 1 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadı.  

denizli 1 mayıs