ORMANLARDA TEMİZLİK YAPILACAK

Orman Genel Müdürlüğü, orman yangınlarına karşı toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesi ile yangınların çıkmasını önleyici atıkların temizlenmesi amacıyla 81 ilde yarın saat 10.00'ta "Orman Benim" Kampanyası başlatacak. Denizli'deki kampanya, Yenişehir Millet Ormanı'nda gerçekleştirilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü, orman yangınlarını önlemek için orman yolları, yangın önleme şeritleri, orman bakımı, enerji nakil hattı yakınında yanıcı etmenlerin temizliği gibi birçok çalışmayı gerçekleştiriyor. Ormana atılan atıklar orman yangınlarının çıkması ve ilerlemesinde önemli role sahip olurken, Orman Genel Müdürlüğü, ormanları çöp ve atıklardan arınmış hale getirmek, temiz tutmak için vatandaşlardan destek bekliyor.

Orman Genel Müdürlüğü, herkesin emaneti olan ormanlarda çıkan yangınlara karşı toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesi için ormanı hep birlikte korumak gerektiği, orman yangınlarını önleme konusunda milletçe alınacak tedbirlerin olduğu fikri ile "Orman Benim" kampanyası başlattı.

Doğaya atılan cam, plastik, kâğıt vs. gibi atıkların orman yangınına sebep olduğu için son derece tehlikeli olduğuna işaret eden Orman Genel Müdürlüğü, her yıl seyahat halindeki araçlardan atılan, ormana yakın yerleşim yerlerinde rüzgarlarla ormana sürüklenen, orman yakınında yapılan piknik gibi etkinlikler sonrası bırakılan ve doğaya karışan atıkları çocuk, genç, erkek, kadın demeden 81 ilde hep beraber toplayıp ormanları hep birlikte korumaya davet etti.

Orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla diğer illerle eş zamanlı olarak yarın saat 10.00'da Denizli'de de  "Orman Benim" kampanyası düzenlenecek.

Kampanya bilincinin toplumun bütün kesimlerine ulaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinlik, Yenişehir Millet Ormanı'nda gerçekleştirilecek.

Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, bütün illerde eş zamanlı başlayacak olan "Orman Benim" kampanyası ile ormanlardaki yanıcı maddeleri azaltarak ve çöpleri temizleyerek ormanları yangınlara karşı daha dayanıklı hale getireceklerini belirterek, vatandaşlar etkinliğe davet etti.