VALİ COŞKUN O ÖĞRENCİLERİ DİNLEYECEK

Denizli’de KYK yurtlarında verilen yemekte cıvata ve böcek larvası çıktığı yönündeki iddialara Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun el attı. Yapılan denetimlerden iddialarda ortaya atılan bulgulara rastlanmadığı öğrenildi.

Denizli’de Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan öğrencilere verilen yemeklerde cıvata ve böcek larvası çıktığı iddia edilmişti. Öğrenciler sosyal medyada yaptığı paylaşımda yemeğin görsellerini kullanarak, ‘Bunları öğrencilerin önüne koyarken vicdanı hiç mi sızlamaz insanın’ ifadelerini kullanmıştı.

Denizli’de KYK yurtlarında geçmişte de benzer şikâyetler yaşanmıştı. Geçmişte, başka kentlerdeki yurtlarda yaşanan benzer manzaralar da Denizli’de yaşanmış gibi paylaşılmıştı. Buna karşın Denizli’de yaşandığı kesinleşen bazı başka durumlara da rastlanmıştı.

VALİ COŞKUN O ÖĞRENCİLERİ DİNLEYECEK

Fotoğrafların sosyal medyada yer almasından sonra Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün soruşturma başlattığı öğrenildi. Yemek alım hizmeti yapılan firmanın ürün ve mutfaklarının denetlendiği fakat içinde farklı cisimler olan yemeklerden örneklere rastlanmadığı öğrenildi. İlgili firmadan yapılan denetimlerde iddialara ait bulguya rastlanmayınca Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’un öğrenciler ile görüşmek istediği öğrenildi.

Coşkun’un olayı paylaşım yapan öğrencilerden dinlemek istediği, yaşadıkları diğer sorunları da öğrenmek istediği ifade ediliyor.