BAŞKANLAR YETKİ İSTEDİ

Denizli’de merkez belediye başkanları Ertemur ve Doğan, gerekli görülmesi halinde kredi kullanmak amacıyla yetki talep etti. Dün görülen belediye meclisi toplantılarında her iki başkan yetki istedi.

Türkiye’de yüksek enflasyonun neden olduğu tahribat belediyelerde daha ağır durumların ortaya çıkmasına neden oldu. Gelirlerin azaldığı giderlerin yükseldiği bu dönemde özellikle az nüfuslu ilçe belediyeleri kaynak bulmakta zorlanıyor.

Denizli’de kent merkezindeki iki büyük belediye de geçmişten devam eden borç yükü ve ekonomik şartlar nedeniyle bazı projelerini gerçekleştirmek amacıyla kaynak bulmakta güçlük yaşıyor. Bu nedenle belediye başkanları meclislerinden borçlanma yetkisi istedi.

DOĞAN’A 140 MİLYON İÇİN YETKİ

Merkezefendi Belediye Meclisi toplantısı dün gerçekleşti. Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın katılmadığı meclis toplantısında cari ve yatırım harcamalarında kullanılmak üzere borçlanma yetkisi talep etti. İller bankası, kamu ve özel bankalardan faizi hariç 140 milyon lira kredi çekme yetkisi talep edilen gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

ERTEMUR 34 MİLYON İSTEDİ

Pamukkale Belediye Meclisi toplantısında ise Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere 34 milyon lira kredi kullanma yetkisi istedi. Ertemur meclis üyelerine yaptığı konuşmada, bugünün şartlarında kredi kullanmanın çok zor olduğunu kaydetti, koşulları gereği mecbur kalmadıkça kullanmayacaklarını ifade etti.

Ertemur belediyenin borcunun 816 milyon lira olduğunu açıkladı. Borcun 692 milyon liralık bölümünün başta İller Bankası olmak üzere bankalara olduğu kaydedildi. Ödeme tarihi geçen borçların ise 121 milyon lira olduğunu kaydetti.