DENİZLİ'DEN KUTSAL TOPRAKLARA GİDECEKLERE HAC EĞİTİMİ VERİLDİ

Milyonlarca hacı adayı, kutsal topraklara gitmek için yola çıkmaya hazırlanıyor. 2024 yılı hac döneminde Türkiye'den ilk kafile 9 Mayıs Perşembe günü kutsal topraklara uğurlanacak. Denizli'den de hacca gidecek adaylara "Hac Eğitim Semineri" düzenlendi.

Dünya genelinde milyonlarca hacı adayı, önümüzdeki günlerde kutsal topraklara gitmek için yola çıkmaya hazırlanıyor. 2024 yılı için hac kontenjanının 83 bin 430 olarak belirlendiği Türkiye'den, 2 Kasım 2023 tarihinde noter huzurunda gerçekleşen kura sonucunda kesin kayıt hakkı kazanan hacı adayları da kutsal yolculuğa hazırlık yapıyor. 2024 yılı hac döneminin ilk kafilesi 9 Mayıs Perşembe günü Türkiye'den kutsal topraklara uğurlanacak.

DENİZLİ MÜFTÜLÜĞÜNDEN SEMİNER

Denizli İl Müftülüğü tarafından 2024 yılında hacca gidecek hacı adayları için "Hac Eğitim Semineri" düzenlendi. Ulu Cami'nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminer İl Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun açış konuşmasıyla devam etti. Müftü Pamuklu konuşmalarında; "Hac ibadeti ve Hac'daki sembollerin anlamı" konularında hacı adaylarını bilgilendirdi. Haccın meşakkatli ve zor bir ibadet olduğunun altını çizen Pamuklu, hac ibadet süresince sabırlı olmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

UYGULAMALI VE TEORİK EĞİTİM

Seminerde, Şube Müdürü Şaban Aydemir "Yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık" konusunda hacı adaylarını bilgilendirdi. İki gün süren seminerde hacı adayları gerek uygulamalı gerekse teorik olarak hac ve umre hakkında bilgilendirildi.