BAKANLIK AÇIKLADI: KDV ORANLARINDA ARTIŞ YOK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son dönemde ortaya atılan Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının artırılacağı iddialarına net bir yanıt verdi. Bakanlık, herhangi bir KDV artışı planının olmadığını ve bu yöndeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yakın zamanda yayımlanan KDV tebliğinin yanlış yorumlandığını belirtti. Şimşek, "KDV oranı artırılmamıştır. Yayınladığımız tebliğ, vergi kayıp ve kaçağına neden olan hatalı uygulamaların önüne geçmek amacıyla hazırlanmıştır" dedi.

“İSTİSMARI ÖNLEYECEĞİZ” 

Bakanlık tarafından, yeme içme sektöründe ve bazı eczanelerde KDV oran farklılıklarının istismar edildiği tespit edildi. Lokantaların ve kafelerin, yemek servislerinde yüzde 10 KDV hesaplanması gerekirken, ürünleri tek tek satıyormuş gibi gösterip yüzde 1 KDV uyguladıkları belirlendi. Benzer şekilde, bazı eczanelerin de tıbbi ürünler yanında gıda takviyelerini satarken KDV oranlarını yanıltıcı şekilde hesapladıkları görüldü. Bu durumların önüne geçmek ve rekabet eşitliğini sağlamak adına yeni bir tebliğ hazırlandı.