KULUÇKA MAKİNESİNDEN ÇIKTI

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Denizli Irkı Horoz Üretim Tesisinde 2024 yılı civciv üretimi için kuluçka makinesine üç hafta önce yüklenen yumurtalardan civcivler çıktı. Civcivler 65 liradan satışa sunuldu.   

 

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ismi Denizli ile özdeşleşen horozların üretimi ve devamlılığı için çalışmalarını sürdürüyor. Ahenkli ve uzun ötüşüyle ünü yurt dışına taşan Denizli horozunun neslinin devam ettirilmesi ve sürekliliğinin sağlanmasına yönelik çalışma yürüten İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, renk ve vücut yapısı itibarı ile de dikkat çeken mahallî horoz ırkının üretimini gerçekleştiriyor.

1000 CİVCİV

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Denizli Irkı Horoz Üretim Biriminde 2024 yılı civciv üretimi için 15 Nisan 2024 tarihinde kuluçka makinasına yüklenen yumurtalardan civciv çıkışları gerçekleşti. Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar'ın ziyaret ettiği üretim biriminde, yapılan ilk yükleme sonucunda 1000 civciv üretimi gerçekleşmiş olup, ilk gün 65 liradan satışa sunuldu. Bir günlük civcivler 65 liradan satılırken, birinci günden itibaren her geçen gün için ayrıca 50 kuruş ek bakım ücreti alınıyor.

KULUÇKA MAKİNESİNDEN ÇIKTI

TÜYLERİNİ DÖKTÜKTEN SONRE BELLİ OLACAK

Siyah renkte olan civcivler, yumurtadan çıktıktan sonra ilk 1-1,5 ay zarfında tedrici olarak tüylerini dökmeye başlayacak. Yalnız kanat uçları ve göğüs altı tüylü evrede olacak. On beş gün kadar bu vaziyette kaldıktan sonra tekrar tüylenmeye başlayacak. Tüy dökümünden sonra çıkan yeni tüyleri renkli olanlar horoz, siyah olanlar tavuk olarak belirginleşecek.

HOROZ, TAVUK VE YUMURTA SATILIYOR

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Mayıs-Ağustos ayları arasında yaptığı civciv satışının yanı sına yılın her mevsimi Denizli horozu, tavuk ve damızlık yumurta satışı gerçekleştirmekte. Satışlar doğrudan yapılmakta olup, kargo veya sipariş yolu ile satış kesinlikle yapılmıyor.

Yetkililer, civciv üretimi ve satışların yaz sezonu boyunca devam edeceğini belirterek, haftanın belli günlerinde kuluçka makinelerinden çıkan civcivlerin hızlı bir şekilde tükendiğini, civciv satın alacak vatandaşların gelmeden önce (0258) 212 54 80'den 265 no'lu dahili hattı arayarak hangi gün civciv olduğunu öğrenmelerini istedi.