DENİZLİ TMMOB’DA DEĞİŞİM

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı odalarda genel kurul süreci tamamlanmasının ardından yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 3 dönemdir İKK Sekreterlik görevini yürüten Mehmet Sarıca’nın yerine Mimar Mehmet Öztürk oldu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı odalarda genel kurul süreci tamamlandı. Odalarda yapılan genel kurullarının ardından İl Koordinasyon Kurulu (İKK) temsilcileri bir araya geldi. Yapılan toplantıda TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri belirlendi. 3 dönemdir görevi yürüten İKK Sekreteri Mehmet Sarıca, bu dönem oda yönetiminde yer almadı. Bu nedenle Sarıca’nın yerinme yeni sekreter mimar Mehmet Öztürk olarak belirlendi.

3 DÖNEM GÖREV YAPTI

Konuya ilişkin açıklama yapan Sarıca; “Bu dönem oda yönetimi kurulunda görev almadım. O nedenle benim olabilme şansım yoktu. Mimar arkadaşlardan Mehmet Öztürk’ü önümüzdeki dönemle alakalı İKK Sekreteri seçtik.10 yıldır ben oda yönetimindeydim. 3 dönem İKK Sekreterliği yaptım” dedi.

“YAŞANABİLİR KENT VE ÜLKE İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Aynı zamanda Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nde Başkan Yardımcısı olan Mehmet Öztürk, “Mehmet Sarıca uzun yıllar bu görevi yürütüyordu. Biz de TMMOB içerisindeydik, birlikte mücadele ettik. Bundan sonra TMMOB’a bağlı bütün odalarla mücadeleyi sürdüreceğiz. Odaları daha güçlü etkin hale dönüştürmek istioyruz. Bizim asıl hedefimiz kamu yararıdır. Kamu yararı olan bütün planlamalarda, kentin gelişmesinde, teknik olarak büyün yerel yönetimlerle ortaklaşa çalışmammız gerekiyor. Yaşanabilir kent ve ülke için mücadele edeceğiz.

MEHMET ÖZTÜRK KİMDİR?

1966 yılında Acıpayam’da doğan Öztürk, lise öğrenimini Denizli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. İki yıl Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gören Öztürk, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 1991 yılında mezun oldu. Öztürk Mimarlık Müh. Ltd. Şti. olarak 1993 yılından itibaren mimari proje, tasarım, uygulama ve danışmanlık hizmeti ver Öztürk, evli ve iki çocuk babası.