TRAFİK HAFTASINI ÇOCUKLARLA KUTLADILAR

Vali Coşkun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, Trafik Haftası’nı çocuklarla birlikte kutladı. Öğrenciler eğitim parkında trafik kurallarını eğlenerek öğrendi.

Trafik Haftası kutlama programı başladı. İlk program Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin trafik eğitim parkında gerçekleşti. Törende öğrencilere Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da destek verdi.

Eğitim parkında çocuklar trafik kurallarını eğlenerek öğrendi. Teorik ve pratik eğitimler gerçekleşti.

TRAFİK HAFTASINI ÇOCUKLARLA KUTLADILAR

Teorik eğitimler kapsamında çocuklara, “Trafik nedir, nerelerden yürümeliyiz? Karşıya nerelerden geçmeliyiz? Yayaları ilgilendiren trafik işaretleri nelerdir? Bisiklet kullanırken uyulması gereken kurallar, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar ve toplu taşıtlarda görgü ve nezaket kuralları” gibi temel konular anlatıldı. Uygulamalı trafik eğitiminde ise küçük akülü arabalar kullanan çocuklar, döner, ışıklı, ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri, trafik levhaları gibi trafikte yer alan tüm unsurları yerinde görerek öğrendi. Çocuklar trafikte gösterdikleri başarılarla büyük övgü topladı.

Ayrıca hafta kapsamında düzenlenen resim, şiir ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.