ANNELER GÜNÜ’NÜ FİLİSTİNLİ ANNELERE ADADILAR

Denizli Cumhuriyet Kadınları Derneği, bu yıl Anneler Günü’nü vatanları için direnen Filistinli Kadınlar Günü ilan etti.

Denizli Cumhuriyet Kadınlar Derneği, Gazze’deki soykırımın 7’nci ayında Filistinli annelerin direnişini sürdürdüğüne vurgu yaptı. Yazılı açıklamada bu yıl Anneler Günü’nün vatanları için direnen Filistinli Kadınlar Günü olarak anılacağı kaydedildi.

Açıklamada 7 ayda 35 bin Filistinlinin katledildiği hatırlatılarak; “İsrail saldırısında evlatlarının ve torunlarının şehit olduklarını öğrenince ‘Allah’ım, sana sığınıyorum’ diyerek şükür namazı kılmasının üzerinden 42 gün geçmiş olacaktır.  Ve o gün dünyanın geri kalanında ‘Anneler Günü’ kutlanacaktır.

Filistin halkına soykırım uygulayarak insanlığın karşı cephesinde olduklarını gösteren emperyalist ABD ve Siyonist İsrail, insanlık cephesindeki anti-emperyalist devletlerin ve milletlerin çok yönlü kuşatmasıyla karşılaşmıştır. Emperyalist ABD ve katil İsrail’in kendi halkları bile “Gazze’deki katliamı durdurun, İsrail’i durdurun” çığlıklarıyla ayağa kalkmıştır. Vicdanlar tutuşmuştur.

Bağımsız vatan toprağı için yıllardır savaşan Filistin halkının zaferi, insanlık düşmanlarından vicdana gelmeleri beklenerek değil, hak ettikleri topraklarda ölümüne direnerek gerçekleşecektir. Bugün Gazze’de yaşanan, işte bu direniştir ve bugün Gazze, emperyalizme karşı dünya ölçekli başkaldırının en ön cephesidir” denildi.

TARİHİ DİRENİŞE DESTEK VERİYORUZ

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Bizler, bir asır önce, topraklarını işgal eden zengin devletleri Mustafa Kemal Paşa önderliğinde dize getirerek emperyalizme karşı tarihte ilk zaferi elde etmiş onurlu bir milletin kadınları olarak, Filistin halkının Gazze’deki tarihi direnişine tüm yüreğimizle destek veriyoruz. Filistinli kadınlara sesleniyoruz! Emperyalist ABD’nin kanatları altında Gazze’de Filistin halkına soykırım uygulayan siyonist İsrail’i lanetliyor, bu zulme direnen yiğit Filistin halkının mutlaka zafere ulaşacağına olan inancımızı haykırıyoruz! Sona yaklaşan emperyalist düzene en ölümcül darbenin Filistin topraklarından geleceğini, güneşin doğudan doğduğu gerçekliği ile biliyoruz.  Şehitler veren Filistinli kız kardeşlerimiz! Ülkemizin tam bağımsızlık yolunda emperyalizmle mücadelesine yüreğini koymuş Türk kadınları olarak, aklımızla, inancımızla, tüm değerlerimizle onurlu direnişinizi selamlıyoruz”