SAĞLIKÇILAR EYLEM YAPTI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şubesi ‘Vergide Adalet’ eylemlerinin 10’uncusunu gerçekleştirdi. Eylemde, sağlık çalışanlarından yapılan vergi kesintilerinin kabul edilemez hale geldiği ve talepler karşılanana kadar eylemlerin sürdürüleceği belirtildi. 

 

Denizli’de aile hekimleri vergide adalet istedi. Vergi Dairesi önünde yapılan eylemde Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şubesi üyeleri sloganlarla yüksek vergi kesintilerine vurgu yaptı. 

Grup adına açıklamayı okuyan Aile Hekimi Sevtap Akbulut Demirci, TÜİK verileri ile bağımsız araştırma gruplarının verilerinin uyuşmadığını belirtti. Akbulut Demirci, çalışan ücretlerinden yapılan vergi kesintileriyle kamuda israf ve şatafata dayalı harcamaların sürdüğünü söyledi.

“VERGİ ORANLARI KABUL EDİLEMEZ HALE GELMİŞTİR”

Dışişleri Bakanlığı’nın 5 milyon 990 bin TL’lik mobilya satın aldığını hatırlatan Akbulut Demirci “Aile Sağlığı Merkez(ASM) çalışanları ve diğer sağlık çalışanlarından her ay artarak kesilen yüksek vergi oranları kabul edilemez hale gelmiştir. Vergi kesintilerinin her ay sabit ve en fazla %15 oranında olmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı. 

EYLEMLER HER ÇARŞAMBA DEVAM EDECEK

Eylemleri talepleri karşılanana dek sürdüreceklerini belirten Aile Hekimi Demirci “Halkın sağlık hakkı, sağlık çalışanlarının haklı mücadelesi ve vergi adaleti için yürüttüğümüz mücadeleye tüm çalışanları ve vergi mağduru halkımızı davet ediyoruz” diye konuştu.