HİDROJEN SÜLFÜR ÇEVREYE YAYILIYOR

Sarayköy’de 10 gün önce patlayan sondaj kuyusundan hidrojen sülfür gazı fışkırıyor. Yerin 850 metre derinliğinden yüzeye çıkan gaz çevreye yayılmayı sürdürüyor. Kuyuyu açan firmanın işletmecisi Halil Pekdemir, “Elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde Babadağ karayolu üzerindeki Gerali mevkiinde yapılan jeotermal sondajında yaklaşık 10 gün önce patlama meydana gelmişti. Kuyudan püsküren basınçlı su ve hidrojen sülfür gazı çevreye yayılmaya devam ediyor. Yerin 850 metre altında yaşanan hidrojen sülfür gazının patlamasının ardından ihbar üzerine bölgeye Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ve polis ekipleri, Babadağ’a giden kara yolunun bir bölümünü trafiğe kapattı. İtfaiye ekiplerinin, kuyunun gaz basıncının yüksek olması nedeniyle müdahale edemedikleri öğrenildi. Sarayköy Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Kuyunun bulunduğu yere yakın yerlerde yaşayanlar çevreye yayılan koku ve beyaz örtü tabakası nedeniyle tedirginlik yaşıyor.

HİDROJEN SÜLFÜR ÇEVREYE YAYILIYOR

“KUYUNUN KAPATILMASINI İSTİYORUZ”

Gaz yayılımın 10 gündür devam ettiğini söyleyen bölge halkından Ahmet Üremiş, “Burada bahçelerimiz ve hayvanlarımız var. Bize net bir açıklama yapan yok. ‘Tehlikesi yok’ dediler ama yayılan koku nedeniyle tedirgin oluyoruz. Kuyunun bir an önce kapatılmasını istiyoruz” diye konuştu. Yayılan kokunun zararlı olmadığı söylendiğini ifade eden Şener Güldal; “İster istemez korkuyoruz. İleride zararı olabilir diye korkuyoruz. Bu şekilde ne zamana kadar devam edecek? Herkes tedirgin bir an önce yapılması gerekenler yapılsın. Akşamları koku daha fazla oluyor. Ayrıca kuyunun yakınındaki evlerin çatıları, araçlar ve bahçeler beyaz örtü tabakasıyla kaplanıyor” ifadelerini kullandı.

HİDROJEN SÜLFÜR ÇEVREYE YAYILIYOR

“HUMMALI ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Şirketin sahibi iş insanı Halil Pekdemir ise patlamadan 10 gün sonra ilk kez Genç Çivril Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Kuyu ile ilgili hummalı çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Pekdemir, olayın yaşanmasından bu yana her türlü tatbikatın yapıldığını söylemişti. Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya ise “Doğanın gücüyle insanoğlu savaşıyor ama her zaman doğa galip çıkmıştır. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” şeklinde açıklama yapmıştı.