İLİÇ KOMİSYONU ERZİNCAN'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

İliç’teki göçük faciasını incelemek üzere TBMM'de kurulan araştırma komisyonu, bölgede çalışma başlattı. Komisyonda yer alan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, daha önce Denizli’de görev yapan Erzincan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Veysel Yanık’la bir araya geldi.

Erzincan'ın İliç İlçesinde 13 Şubat’ta maden kazası yaşanmış, 9 işçi heyelan altında kalarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından kurulan TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, sahada incelemelerde bulundu. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında oluşturulan komisyonda AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de yer almıştı. Komisyonunda görevli 22 milletvekili, 5 akademisyen ve 16 meclis görevlisinden oluşan heyet, maden kazasını yerinde inceledi.

İLİÇ KOMİSYONU ERZİNCAN'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

“AKILLARDA ŞÜPHE BIRAKMAYACAĞIZ”

Denizli Milletvekili Şahin Tin, 2 gün süren çalışmalara dair sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Şahin Tin; “İlk ziyaretimizi Valilik makamına gerçekleştirdik, yaşanan heyelana ilişkin bilgiler aldık. Kazayı tüm yönleriyle araştırıyoruz. Devletimiz İliç’teki kazada, göçük altındaki vatandaşlarımıza ulaşmak için profesyonel ekiplerle, georadar, yer altı radarları ve dronlarla havadan ve karadan titiz bir çalışma yürüttü. Önce insan. Heyelanın vahametini bizzat yerinde gördük. Yetkililerden bilgiler aldık ve maden sahasında çalışan işçilerimizi dinledik. Akıllarda şüphe bırakmayacağız” ifadelerini kullandı

İLİÇ KOMİSYONU ERZİNCAN'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

“ACILI AİLELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Komisyon üyeleri, maden kazasında yaşamını yitiren işçilerin yakınlarını ziyaret etti. Ziyarete dair konuşan Şahin Tin, “İliç’te maden sahasındaki elim kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımızın aileleri ve toprak altında kalan işçilerimizin yakınları ile görüştük. Kazaya dair kök sebepleri ve süreçleri tüm detaylarıyla araştırıyoruz. Acılı ailelerimizin yanındayız. Devletimiz tüm gücüyle sahada” dedi.

İLİÇ KOMİSYONU ERZİNCAN'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

KIDEMLİ ALBAY YANIK’LA KARŞILAŞTILAR

Öte yandan çalışmalar için İliç’e giden Milletvekili Şahin Tin, daha önce Denizli’de görev yapan Erzincan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Veysel Yanık ile bir araya geldi. Şahin Tin; “İliç’te yaşanan heyelanın ilk anından itibaren kahraman Jandarmamız sahanın güvenliğini sağlıyor, arama çalışmalarına katılıyor. Erzincan İl Jandarma Komutanımız Kıdemli Albay Veysel Yanık ve görev alan jandarma ekiplerimize müteşekkiriz. Güvenlik güçlerimiz gözbebeğimizdir” diye konuştu.

İLİÇ KOMİSYONU ERZİNCAN'DA İNCELEMELERDE BULUNDU