DENİZLİ TİCARET ODASI’NDA ÜYE SAYISI 22 BİNE DAYANDI

DTO Başkanı Erdoğan odaya kayıtlı üye sayısının 22 bine dayandığını açıkladı. Denizli işletme sayısına göre Türkiye genelinde 11’nci sırada yer aldı.

Denizli Ticaret Odası meclis toplantısı gerçekleştirildi. Oda Başkanı Uğur Erdoğan meclis üyelerine çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

YABANCI SERMAYELİ FİRMA SAYILARI

İhracat verilerini değerlendiren Erdoğan, “İhracatımızdaki artış, iş dünyamızın dinamizminin, çalıştığının bir göstergesidir. Denizli'nin ihracatında önemli bir rol oynayan Avrupa Birliği'ne yapılan ihracat, nisanda yüzde 1,84 artmıştır. Sektörel olarak bakıldığında ise çelik sektörü hem yılın ilk dört aylık döneminde hem de geçen yılın nisan ayına göre artış kaydeden tek sektör oldu. Yabancı sermayeli firmalarımız 398'e yükseldi. Almanlarla yapılan ortaklıklar, 78 şirketle yine 1’inci sırada yer aldı. 57 farklı ülkenin olduğu yatırımlarda yabancıların sermaye oranı yüzde 61’i buldu” diye konuştu.

TİCARET ODASI’NDA ÜYE SAYISI 22 BİNE DAYANDI

ÜYE SAYISINI AÇIKLADI

Odanın üye sayısında önemli artış yaşandığını söyleyen Erdoğan, 21 bin 769 üyeye ulaştıklarını kaydetti. Son bir yılda aktif üye sayısının yüzde 8 arttığını kaydeden Erdoğan; “İlk dört ayda verilen belgelerin sayısında da artış gözledik; sayısal takograf belgesi düzenlemede yüzde 3, levhaya kayıtlı sigorta acentesi belgesi vermede ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 400 artış yaşandı. Ayrıca 96 iş makinesi tescili ile 265 k belgesi verdik.102 kapasite raporu ile 13 ekspertiz raporu onayladık. 5 yerli malı belgesi düzenledik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre bu yıl kurulan 86 gerçek kişi işletmesiyle Denizli’nin, iller arasında 11'inci sırada yer aldığını aldı” ifadelerini kullandı.

TİCARET ODASI’NDA ÜYE SAYISI 22 BİNE DAYANDI