AK PARTİ’YE 246, CHP’YE 707

DÖSİM sözleşmesi sona eren Kocaçukur’un işletmesi için Pamukkale Belediyesi’nden 707 bin lira kira istedi. Geçen yıl aynı alan için 246 bin lira kira istendiği ortaya çıktı. 

 

Pamukkale’de ören yerindeki işletmeleri şirketlere ihale eden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİM)’in Kocaçukur için istediği kira bedeli Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un tepkisini çekti. Hüseyin Gürlesin’in başkanlığı döneminde işletme hakkı Pamukkale Belediyesi’ne bağlanan Kocaçukur için yapılan sözleşmenin 22 Mart’ta sona erdiği öğrenildi. Belediyenin bir yıl daha işletmeyi üstlenme talebinde bulunduğu ortaya çıktı.  

Pamukkale Belediyesi | KOCAÇUKUR ARTIK PAMUKKALE BELEDİYESİ'NİN  HİMAYESİNDE

BELEDİYE EL DEĞİŞTİRDİ, KİRA UÇTU

31 Mart seçimlerinde Ak Parti’den CHP’ye geçen belediyeden istenen kira bedelinin de TEFE ve TÜFE oranlarına göre yeniden düzenlendiği belirtildi. DÖSİM’in belediyeden aylık vergi hariç 707 bin lira kira istediği öğrenildi. DÖSİM’in belediye Ak Parti’deyken ise aynı alan için 246 bin lira kira istediği ortaya çıktı. 

Pamukkale Belediyesi | KOCAÇUKUR ARTIK PAMUKKALE BELEDİYESİ'NİN  HİMAYESİNDE

BU YIL İKİNCİ ZAM

DÖSİM, Kocaçukur için geçtiğimiz yıl iki ayrı kira bedeli belirledi. Yaz ve kış değerlemelerinin yapıldığı sözleşmelerde Haziran – Ekim döneminde Pamukkale Belediyesi’nden 246 bin lira, Kasım-Aralık aylarında ise 123 bin lira kira aldığı öğrenildi. 

DOSİM, Kocaçukur’un kirasına bu yıl iki kez zam yaptı. Ocak ayında Pamukkale Belediyesi’nden 453 bin lira kira bedeli istendi. Son olarak kira bedeli 707 bin liraya çıkarıldı. 

Pamukkale Belediyesi | KOCAÇUKUR'DA BÜYÜK DEĞİŞİM

HALK KENDİNE AİT YERE KİRA ÖDEMEZ

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur kira bedelinin çok yüksek olduğunu belirterek; “Orası zaten Denizli halkının. Halkın kendi yerine bir de kira mı ödeyeceğiz? Bu rakamlar çok yüksek. Pamukkale halkına kendi yerini kiralıyorlar. Böyle şey olmaz? Orada ne var ki… Orası yıkılmış, çürütülmüş ve öldürülmüş. O bölgenin bir geliri yok. Girişi ücretsiz. 40 metrekarelik küçük bir büfesi var“ ifadelerini kullandı.  

Pamukkale Belediyesi | DENİZLİLİLER BAYRAMIN KEYFİNİ KOCAÇUKUR'DA YAŞADI

TESİS KULLANILAMAZ DURUMDA

Kocaçukur’daki işletmenin kullanılamaz durumda olduğunu kaydeden Ertemur; “Mutfaklar parçalanmış, havuzlar kötü durumda. Benim derdim havuzları yaptırıp, orayı yeniden düzenleyip Pamukkale halkının kullanmasını sağlamak. Denizli’de yaşayıp da Pamukkale’ye giremeyen binlerce çocuk var. Onlar benden özellikle istediler. Pamukkale’ye giremediklerini söylediler. Burası Pamukkale halkınındır ve ben özellikle çocukların bedava kullanmasını istiyorum” ifadelerini kullandı. 

Pamukkale Belediyesi | KOCAÇUKUR'DA BÜYÜK DEĞİŞİM

SORUN ÇÖZÜLENE KADAR ÇÖPLERİ TOPLAMAYACAK

Diğer yandan kira sorunu çözülene kadar Pamukkale’de çöpleri toplamayacağını açıklayan Ertemur’un, dört gün boyunca biriken çöpleri temizlettiği belirtildi. Çöplerin toplandığını doğrulayan Ertemur; “Sorun çözülene kadar, çöpler toplanmayacak. Bu alan Pamukkale halkına devredilene kadar toplamayacağız. Kacaçukur, Pamukkale halkınındır” diye konuştu.