7 YIL GEÇTİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'deki ilk iddianameyi hazırlayan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in vefatının üzerinden 7 yıl geçti.

 

Yaptığı çalışmalarla kısa sürede Denizlililerin gönlünde taht kurmayı başaran Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 10 Mayıs 2017’de geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Başsavcı Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli, sabah saatlerinde cezaevine giderken, yan yoldan çıkan hafriyat kamyonuna çarpıp, kamyonun altında kalan makam aracında hayatını kaybetmişti. Başsavcı Alper, 11 Mayıs 2017’de adliye önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanmıştı. Kazadan sonra kaçmaya kalkışan hafriyat kamyonunun şoförü U.T. ise polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper

DÖNEMİN VALİSİ; “SUİKAST DEĞİL”

Dönemin Valisi Ahmet Altıparmak, trafik kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kıymetli Başsavcımız iyi bir hukuk ve devlet adamını kaybettik. Üzüntümüz çok büyük. Hem Türkiye olarak hem Denizli olarak başımız sağ olsun. Maalesef kazada, şoförü de kaybettik. Koruma polisimizin durumu gayet iyi. Suikast değil. İlk değerlendirme bu. Kazanın olduğu yol başsavcımızın her gün gittiği bir yol değil. Cezaevine giderken zaman zaman kullandığı bir yol. Rutin bir güzergah değil. Olaya baktığımızda bir takip söz konusu değil, bir kaza. İlk değerlendirmemiz bu. Daha sonra detaylandıkça sizlerle paylaşacağız” demişti.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper

TÜRKİYE’DE İLK FETÖ İDDİANAMESİNİ HAZIRLAMIŞTI

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam aracının şoförü, bir kamyonun aracı biçmesi sonucu yaşamını yitirdi. Başsavcı Mustafa Alper'in Denizli'de hazırladığı FETÖ iddianamesi, darbe girişiminin ardından Türkiye'de hazırlanan ilk iddianame olmuştu. 

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper

İSMİ CADDEYE VERİLDİ

Daha önce Denizli’nin kardeş şehri Almelo’nun ismini taşıyan caddenin adı, Hollanda hükümetinin Türk bakan ve vatandaşlarına karşı tavrı nedeniyle değiştirilmiş Pamukkale Belediye Meclisi’nin 2017 yılı Temmuz ayındaki kararıyla Mustafa Alper Caddesi olarak belirlenmişti. Caddenin her iki girişine de Alper’in resmi ve özgeçmişinin yazılı olduğu birer kaide yerleştirilmiş ve anısı yaşatılmak istenmişti. Alper’in adını taşıyan kaide de kendisi gibi trafik kazası kurbanı oldu. Bölgede meydana gelen maddi hasarlı bir trafik kazasında kaidenin üzerinde bulunan mermerler kırıldı, yapı yan döndü.