SARAYKÖY İSYAN ETTİ

Sarayköy’de  kontrolden çıkan jeotermal kuyusunda su püskürme devam ederken, çevreciler ve yöre halkı toplu olarak adliyeye giderek dilekçe verdiler. Bir vatandaş nefes alamadığını söyledi. 

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde Babadağ karayolu üzerindeki Gerali mevkiinde yapılan jeotermal sondajında patlama meydana gelmişti. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatırken çevreciler ve yöre halkı bugün toplu olarak dilekçe verip basın açıklaması gerçekleştirdi. Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya da, basın açıklamasına katılarak vatandaşlara destek verdi

Sarayköy Hükümet Konağı önünde bir araya gelen vatandaşlar, jeotermal patlama sorununun hala çözülememesine tepki gösterdi. Vatandaşlar arasından ‘Evimizde kapı pencere açamıyoruz’ sesleri yükselirken 82 yaşındaki yaşlı kadın dün gece nefes alamayıp tıkandığını söyledi. Yaşlı kadın “82 yaşındayım. Sabaha kadar tıkandım, uyuyamadım. Pikeyi üstüme örttüm öyle nefes alabildim. Gelecek çocuklarımızın nesillerimizi koruyalım. Bu temiz havaya temas edelim” diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise; “Kapı pencere açamıyoruz” dedi. 

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Hükümet Konağı önünde dilekçelerini tamamlayan çevreciler ve Sarayköylü vatandaşlar dilekçeleri avukatlara teslim etti. Vatandaşların avukatlığını üstlenen Yağmur Yalçın  “Burada sizlerden aldığımız her bir dilekçeyi savcılığın başlattığı soruşturma dosyasına ekledik. Hem Büyük Menderes İnisiyatifi olarak hem de Denizli Barosu avukatları olarak sürecin takipçisi olacağız. Dosya zaten bilirkişiye tebliğ edilmiş. Bundan sonra ilgili kurumlar tarafından şeffaf bir açıklama olmazsa, tekrar tekrar gelip dosyadan bilgi ve belge alacağız zaten. Sizleri de şeffaf bir şekilde bilgilendirmek için elimizden geleni yapacağız. Herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.