CUMHURİYET KADINLARI FİLİSTİNLİ KADINLAR İÇİN TOPLANDI

Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, Filistinli annelere destek vermek için Candoğan Parkı önünde toplandı. Anneler Günü’nü Filistinli Kadınlar Günü ilan etti.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli Şubesi üyeleri, İsrail saldırısı altındaki Filistin halkına omuz verdi. Cumhuriyet kadınları, Candoğan Parkı önünde toplanarak eylem yaptı, İsrail’i lanetlerken Anneler Günü’nü Filistinli Kadınlar Günü ilan etti.

Grup adına derneğin Genel Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Çetin Gürsoy açıklama yaptı. Gürsoy 7 ayda 35 bin Filistinlinin katledildiği hatırlatılarak; “İsrail saldırısında evlatlarının ve torunlarının şehit olduklarını öğrenince ‘Allah’ım, sana sığınıyorum’ diyerek şükür namazı kılmasının üzerinden 42 gün geçmiş olacaktır.  Ve o gün dünyanın geri kalanında ‘Anneler Günü’ kutlanacaktır. Filistin halkına soykırım uygulayarak insanlığın karşı cephesinde olduklarını gösteren emperyalist ABD ve Siyonist İsrail, insanlık cephesindeki anti-emperyalist devletlerin ve milletlerin çok yönlü kuşatmasıyla karşılaşmıştır. Emperyalist ABD ve katil İsrail’in kendi halkları bile “Gazze’deki katliamı durdurun, İsrail’i durdurun” çığlıklarıyla ayağa kalkmıştır. Vicdanlar tutuşmuştur” ifadelerini kullandı.

Filistin halkının direnişini Tarihi Direniş olarak nitelendiren Gürsoy; “Filistin halkının Gazze’deki tarihi direnişine tüm yüreğimizle destek veriyoruz. Filistinli kadınlara sesleniyoruz! Emperyalist ABD’nin kanatları altında Gazze’de Filistin halkına soykırım uygulayan siyonist İsrail’i lanetliyor, bu zulme direnen yiğit Filistin halkının mutlaka zafere ulaşacağına olan inancımızı haykırıyoruz! Sona yaklaşan emperyalist düzene en ölümcül darbenin Filistin topraklarından geleceğini, güneşin doğudan doğduğu gerçekliği ile biliyoruz.  Şehitler veren Filistinli kız kardeşlerimiz! Ülkemizin tam bağımsızlık yolunda emperyalizmle mücadelesine yüreğini koymuş Türk kadınları olarak, aklımızla, inancımızla, tüm değerlerimizle onurlu direnişinizi selamlıyoruz” diye konuştu.