ARTIŞ İÇİN RAPOR SUNULDU

Emekli vatandaşların bayram ikramiyeleri bu yıl zamlanarak 3 bin lira olarak belirlendi. Peki, emekli ikramiyelerinde ilerleyen dönemler için yeni bir artış olacak mı? İkramiyeler ne zaman hesaplara yatacak?

Hayat pahalılığı nedeniyle zor günler geçiren emekliler için bayram ikramiyesi, önemli bir gelir kaynağı haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz yıl 2 bin lira olarak ödenen bayram ikramiyesi, 2024 yılı için 3 bin liraya yükseltildi. Bu artışla birlikte, emekliler her iki bayramda toplam 6 bin lira ikramiye almaya hak kazandı.

İKRAMİYELER NE ZAMAN ÖDENECEK?

Zamlı emekli bayram ikramiyesinin Kurban Bayramı öncesinde, 5 Haziran ile 10 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılması planlanıyor. Bu tarihler, emekliler için ikramiyelerin hesaplarına geçeceği kesin günler olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yapmış olduğu açıklamada, "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" ifadelerini kullanmıştı. 

ARTIŞ YAPILMASI GÜNDEMDE

Hükümet kaynaklarından alınan bilgilere göre, emeklilerin refah seviyesini artırmak için çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, bayram ikramiyelerinin enflasyon karşısında değer kaybetmemesi için ikramiyelerde yeni bir artış yapılması yönünde raporlar sunulduğu belirtiliyor.