FAHİŞ FİYATA YENİ DÜZENLEME

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınan teklif, lisanslı depoculuk hizmetlerinde tarife dışı ücret talep edenlere ve mevzuata aykırı ürün kesintisi yapan işletmelere yönelik cezaları artırıyor. Teklif, 200 bin liradan başlayıp 1 milyon liraya kadar idari para cezası öngörüyor. Kooperatifler için ana sözleşme uyum süresi 2 yıl daha uzatılacak.

DETAYLI YAPTIRIMLAR

Ürün ihtisas borsası ve takas merkezleri için mali sorumluluk sınırlamaları getiren teklif, tedarikçi ve perakendecilere yönelik fahiş fiyat artışlarına karşı keskin tedbirler içeriyor. Her bir aykırılık için 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

PİYASA DENGESİNİ BOZANLARA CEZA

Piyasada darlık yaratıcı ve serbest rekabeti bozucu faaliyetlerde bulunanlara 1 milyon liradan 12 milyon liraya kadar ceza kesilebilecek. Ayrıca, malları zamanında teslim etmeyen veya satıştan kaçınanlara yönelik de ciddi maddi cezalar belirlendi.

DIŞİŞLERİ TEŞKİLATI VAKFI TEKLİFİ DE GÜNDEME GELECEK

Aynı zamanda, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu Teklifi de Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek. Bu teklif, Dışişleri Bakanlığının hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor ve vakfın çeşitli faaliyetlerde bulunmasını mümkün kılacak düzenlemeler içeriyor.

MECLİS KOMİSYON FAALİYETLERİ

Meclis ayrıca Dilekçe Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu gibi çeşitli komisyonlarda da toplantılar yapacak. Bu toplantılarda çeşitli idari ve insan haklarına dair konular ele alınacak.