EMEKLİYE YARDIM VE HOROZ KART GÖRÜŞÜLECEK

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi yarın toplanacak. 41 madde görüşülecek. Sosyal yardım kartı Horoz Kart, emeklilere ve yeni doğum yapanlara yardım konusu gündemde olacak. Meclis toplantısından sonra yapılacak DESKİ genel kurulunda ise su tarifeleri gündeme gelecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi yarın toplanacak. Toplantının gündemi kamuoyuna açıklandı. 41 maddelik gündemde sosyal yardımlara ilişkin önemli maddeler görüşülecek.

BELEDİYE ŞİRKETİNİN HİZMET KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR

Denizli’deki bilboardlar ve otobüs duraklarındaki reklam panolarının işletmesini yürüten Kültür Sanayi ve Ticaret şirketinin unvan değişikliği yarınki gündemde görüşülecek. Şirketin hizmet alanı içine turizm ve jeopark hizmetlerinin de eklenmesi planlanıyor.

Diğer yandan ilan, reklam ve tanıtım faaliyetlerini sınırlayan yönetmeliğin de değiştirilmesi konusu görüşülecek. 

SOSYAL YARDIMLAR

Büyükşehir belediyesinin sosyal yardımları da yarınki meclis gündeminde görüşülecek. Sosyal Yardım Yönetmeliği’nin yenilenmesi konusu gündemde ilk sıralarda yer alacak. Yapılan ayni ve nakdi yardımları, Horoz Kart bünyesinde tek çatı altında nakdi yardım olarak yeniden düzenlemek isteyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun Horoz Kart projesi de mecliste gündeme gelecek. Çavuşoğlu bankalarla protokol imzalaması amacıyla yetki talep edecek.

Emekliler ve doğum yapanlara verilecek nakdi yardım konusu da yarınki toplantıda görüşülecek. Seçim öncesinde tek maaş ile geçinen emeklilere yardım sözü verilmişti. Bu konuda Plan Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonu’nun hazırladığı raporlar üzerine söz alınacak.

Yarınki meclis toplantısında çeşitli birliklere üye gösterme ve bazı ilçelerde imar değişikliklerine ilişkin gündemler de görüşülecek.

SU TARİFELERİ DESKİ GENEL KURULUNDA

Meclis toplantısının ardından DESKİ Genel Kurulu de yine aynı üyelerin katılımı ile gerçekleştirilecek. Denizlililerin beklediği suda indirim konusu da bu toplantıda görüşülecek.

9 maddelik DESKİ Genel Kurul gündeminde, kuruluşun teşkilat yapısına ilişkin yönetmelik değişikliği taslağı görüşülecek.

2024 yılının su tarifeleri listesi de gündemin 4’ncü maddesi olarak ele alınacak. 31 Mart seçimleri öncesi suda indirim sözü veren Başkan Çavuşoğlu’nun, su fiyatının belirlendiği sistemi değiştirmesi ve en az yüzde 50 indirim yapması bekleniyor.