İNCELER GÖLETİ BU YIL TAMAMLANACAK

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Bozkurt'taki Emirçay İnceler Göleti ve Sulaması İkmal Projesini yerinde inceledi. Milletvekili Özkan, yıl sonu itibari ile tamamlanacak projenin 2025 yılı sulama sezonunda faydaya dönüşeceğini kaydetti.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, 2021 yılında ihalesi ve yer teslimi gerçekleştirilen Bozkurt'taki Emirçay İnceler Göleti ve Sulaması İkmal Projesini yerinde inceleyerek müteahhit firma yetkililerinden süreçle ilgili brifing aldı. İncelemeye AK Parti Bozkurt ilçe başkanı ve yönetimi ile muhtarlar da katıldı.

İNCELER GÖLETİ BU YIL TAMAMLANACAK

666 HEKTARLIK ALANI BASINÇLI SULAMA İMKANI

Milletvekili Özkan, yaptığı açıklamada, sözleşmesi 29 Eylül 2021 tarihinde imzalanan projenin şu anda yaklaşık yüzde 50 tamamlanma aşamasına geldiğini ifade ederek, "Bundan sonraki aşamada da proje iş bitim süresine dikkat etmek suretiyle projenin tamamlanmasını bekliyor ve takip ediyoruz. Bu çerçevede toplam 605 milyon ton su tutma kapasitesine sahip olan İnceler Göleti, halkımızın tabiriyle "kocagöl" yaklaşık 666 hektarlık alanda basınçlı sulama imkanı sağlayacak. 2007 ve 2011 yılları arasında toplulaştırması tamamlanan bu arazide sulama projemizin de hayata geçmesiyle beraber inşallah çiftçilerimiz için bereket ve bolluk anlamına gelecek bu proje, şehrimizin tarımsal üretimine, tarımsal hasılasına çok büyük bir destek sağlayacaktır." dedi.

İNCELER GÖLETİ BU YIL TAMAMLANACAK

3 MİLYON 600 BİN METREKÜP SU TUTMA KAPASİTELİ

Bu sulama projesinin kolay şartlar altında gerçekleştirilen bir proje olmadığını ifade eden Özkan, "11 km uzaklıktan buraya cazibeyle getirilen su, 3 milyon 600 bin metreküplük su tutma kapasitesine sahip olan barajımızı dolduracak. Şehrimiz açısından, çiftçimiz açısından, çiftçimizin alın terini berekete dönüştürecek olan bu Emirçay İnceler göletinin, koca gölümüzün inşallah şehrimize, çiftçimize hayırlı bereketli bol kazançlar getirmesini diliyoruz. Müteahhit firmanın çalışmalarını yakından takip etmek suretiyle bu projeyi tez zamanda hizmete almak ve çiftçimize bereket ve kazanç kapısını artırmak arzusu içerisindeyiz. Şimdiden şehrimize ve çiftçimize hayırlı ve mübarek olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Proje kapsamında 6.660 dekar mümbit tarım arazisinin modern sistemlerle sulanmasının sağlanacağına işaret eden Özkan, Denizli-Bozkurt Emirçay İnceler Göleti ve Sulaması İkmal Projesinin yıl sonu itibari ile tamamlanacak olup 2025 yılı sulama sezonunda faydaya dönüşeceğini kaydetti.