EMEKLİLERDEN MİTİNG ÇAĞRISI

Tüm Emekli Sendikası üyeleri, 8 bölgede düzenlenecek emekli mitingine katılım sağlamak için çalışmalara başladı. Sendika üyeleri Kuşpınar pazarında emeklilere seslendi, büyük mitinge davet etti.

Emekliler büyük mitinge hazırlanıyor. 25 Mayıs’ta 8 bölgede büyük emekli mitingleri gerçekleştirilecek. Bir gün sonra da tüm emekliler Ankara’da toplanacak ve hak talebinde buluşacak.

Katılımı artırmak için emekli örgütleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Mesdan Yıldırım ve üyeler dün Kuşpınar mahallesindeki semt pazarında stant kurdu, vatandaşlara çağrıda bulundu. Megafonla emeklilere seslenen Yıldırım mitinge davet etti. 25 Mayıs’ta Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanacaklarını kaydeden Yıldırım; “ Açlığa ve sefalete hayır mitinginde buluşalım. Bu maaşlarla yaşanmaz. İnsanca yaşamak istiyoruz” diye seslendi.

TALEPLERİ SIRALADI

Yıldırım, memurlara verilen seyyanen artışın tüm emeklilere verilmesi gerektiğini, 3600 ek göstergenin memur emeklilerine de sağlanmasını isteyerek; “En düşük emekli maaşı, en düşük memur maaşına eşitlenmeli. Dul ve yetim maaşı asgari ücret düzeyine çıkarılmalı. İntibak yasası çıkarılmalı. Sağlık kolay erişilebilir ve ücretsiz olmalı. Bayram ikramiyesi yılda 4’a çıkarılmalı ve en az asgari ücret düzeyinde olmalı” çağrısında bulundu.

EMEKLİ PAZARA BİLE GİREMİYOR

Candoğan Parkı önünde  stant kurup çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Yıldırım, semt pazarında emekli taleplerinin alındığı bir dilekçe imzalandığını, bu dilekçenin TBMM’ye sunulacağını kaydetti. Kuşpınar’daki buluşmada emeklilerin derin yoksulluğuna tanık olduklarını kaydeden Yıldırım; “Emekliler derin yoksulluk içinde…  Pazara saat 17.00 den sonra geliyorlar. Üretici ürününü zor şartlarda ve yüksek maliyetle ürettiğini, halkın alım gücü düşmesi nedeniyle ürününü satamadığını zarar ettiğini belirtiyor. İktidarın açıkladığı tasarruf paketini emekliler ve halkımız kabul etmiyor. Ekonomik krizin faturası halka, emekliye ve emekçiye kesiliyor. Kamuda tasarrufa bugüne kadar gidilmedi, bundan sonrada gidilmeyecek, öncelikle itibardan tasarruf edilmesi, garantili köprü, otoyol ve tüneller ile şehir hastanelerine ödenen garanti ücretlerin kaldırılması, bu hizmetten faydalanın ödemesi halinde gerçekten tasarruf edilebilir, aksi durumda açıklanan paket göstermelik olacaktır”  ifadelerini kullandı.