KAMUDA TASARRUF GENELGESİ

Kamuda tasarruf paketi açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla resmi gazetede yayınlanan genelgede kamu kurumlarına alım ve hizmetlerde bazı sınırlamalar getirildi. 

Hazine ve maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamuda tasarruf dönemini başlatmasından sonra Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında tasarruf genelgesi yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelgede kamu binalarında enerji tasarrufu yapılması, atıkların değerlendirilmesi, personelin verimli kullanılması gibi başlıklar yer aldı.  

Tasarruf Tedbirleri başlığıyla yayımlanan genelgede şu sınırlamalar getirildi: 

*Kamuda kullanılan cep telefonu giderleri sınırlandırıldı. Ücret limitleri 1800 ek gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmeyecek. 

*Hizmet içi eğitimler, konferans, seminer, çalıştay, toplantı gibi organizasyonlar bundan sonra uzaktan erişimle yapılacak. 

*Kamu kurumları rapor, kitap, dergi, bülten ve benzeri yayınlar basmayacak. Bu tip çalışmalar elektronik ortamda yayınlanacak. 

* Kamu kurumları hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapmayacak. Görev alanı ile ilgisi olmayan yayınlara abone olamayacak. 

*Birbirine yakın makam ve birimler fotokopi ve faks gibi cihazları ortak kullanacak. 

*Temsil ve ağırlama ödenekleri zorunlu haller dışında kullanılmayacak. 

* Yılbaşı ve bayram gibi dönemlerde kamu personeli tarafından gönderilecek tebrik ve kutlama mesajlarının basımı, eşantiyon ve hediyelerin alımı gerçekleşmeyecek. 

*Mevcut personelin etkin ve verimli çalışmasını sağlamak üzere tedbirler alınacak. 

* Enerji maliyetini azaltmak amacıyla kamu binalarında tasarruf uygulanacak. Genel aydınlatmalarda tasarruflu ürünlere geçilecek. 

* Kamuda su kullanımında israfı önlemek amacıyla tedbirler alınacak. 

* Kamuda personel servisi hizmeti sonlanacak. 

* Bedeli kamu tarafından ödenen satın almalarda tahakkuk eden eşantiyon ürünler veya menfaatlerin şahıslar tarafından kullanılması önlenecek. Uçuş milleri dahil bu tür kaynaklar kamu kurumunca kullanılacak. 

* Ekonomik değeri olan atıklar düzenli olarak değerlendirilecek.