KIŞIN ÖĞRENCİLERE YAZIN EMEKLİLERE HİZMET VERECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler için bugüne kadar sağlamış oldukları imkanların çeşitlenerek artacağı bir süreci başlattıklarını, bakanlıklar ve kurumlarla görüşmeleri sürdürdüklerini belirterek, “Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Haftası çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığında düzenlenen "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programına katıldı. SGK'nin önemli sorumluluk alanlarından birinin emeklilik olduğuna dikkat çeken Bakan Işıkhan, emeklilerin bu dönemini en iyi koşullarda geçirmeleri için yoğun bir çaba sarf ettiklerini kaydetti. Gelir-gider dengesinin korunduğu, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini inşa etmenin en temel vazifeleri olduğunu vurgulayan Işıkhan, “Cumhurbaşkanımız da açık bir şekilde ifade etti. Emeklilerimizin, özellikle bir kısım emeklimizin durumlarının farkındayız, beklentilerinin de farkındayız. Tüm emeklilerimizin daha iyi bir yaşam standardını hak ettiklerini biliyoruz. Bunun için de ‘Gece gündüz’ demeden çalışıyoruz” dedi.

“SGK SOSYAL AÇIDAN DA EMEKLİLERİMİZE HİZMET VERECEK”

SGK'yi yeni bir hizmet modeline taşıdıklarını ifade eden Bakan Işıkhan, “Biliyorsunuz SGK, emekliler açısından sadece maaş ödeyen, ikramiye ödeyen teknik bir kurumdu. Artık SGK’yi sosyal açıdan da emeklilerimize hizmet verecek, gerçek anlamda emeklilerimizi SGK’ye paydaş yapacak, sosyal yönü de olan bir kurum haline dönüştürüyoruz. SGK’yi emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, arz odaklı hizmetlerle dinamik bir yapıya kavuşturuyoruz. Bu model kapsamında emeklilerimize yönelik sağlık hizmetlerinden sosyal etkinliklere kadar geniş bir yelpazede hizmetler sunulacak” diye konuştu.

SGK'nin uygulamaya koyacağı yeni hizmet modelinde her emeklinin hizmet merkezine gitmeden tek telefonla hızlıca ulaşabileceği, kurumun yetkin personelinden oluşacak emekli danışmanlarını görevlendireceklerini dile getiren Işıkhan, emeklilerin yaşamlarını kolaylaştıracak teknolojik çözümleri devreye alacaklarını, emeklilere yönelik yeni hizmetlerin duyurulması için "emekliler.gov.tr" internet sitesini oluşturdukları ve kısa sürede erişime açacaklarını kaydetti.

KYK YURTLARI YAZIN EMEKLİYE HİZMET VERECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde 2024 yılını "Emekliler Yılı" olarak ilan ettiklerini hatırlatan Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yeni hizmetlerin hayata geçirilmesinde birçok kurumla ortak projeler geliştirdiklerine işaret etti. Paydaşlarla yaptıkları görüşmeler neticesinde netleşenlerin bir kısmını paylaşmak istediğini dile getiren Bakan Işıkhan, "Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak. Bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanlığımız, bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilerimize açma kararı aldı. Emeklilerimiz tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden tıpkı kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabilecek” dedi.

TRENDE YÜZDE 10 İNDİRİM

Sendikaların misafirhanelerinde ve sosyal tesislerinde emeklilere özel indirimlerin sağlandığını belirten Işıkhan, PTTcell tarafından emeklilere özel ‘Emekli Paketi’ oluşturulduğunu, PTT Kargo'da emeklilere özel indirim sağlandığını kaydetti. TCDD'de yıl boyunca emekliler için ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim sağlandığını ifade eden Işıkhan, yerli ve milli ödeme sistemi olan Troy ile bankalarla yaptıkları protokol çerçevesinde emekli kartları aracılığıyla harcamalarda belirlenen üst limit dahilinde indirimler tanımlanacağını bildirdi. Emekliler için bugüne kadar sağlamış oldukları imkanların çeşitlenerek artacağı bir süreci başlattıklarını, bakanlıklar ve kurumlarla görüşmeleri sürdürdüklerini dile getiren Işıkhan, daha pek çok yeniliği emeklilere ulaştırmayı planladıklarını söyledi.