DİSGDER GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

Denizli İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Derneği olağan genel kurulu gerçekleşti. Akköse başkanlığa getirildi.

Denizli İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Derneği, 5’inci dönem olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Üyeler yönetim kurulu, denetleme kurulu ve federasyon üst kurul delegelerini seçti.

Mehmet Akköse’nin güven tazelediği genel kurulda yönetim kurulu üyeliklerine Ersin Çağırgan, Orhan Çetin, Esma Deniz, Ülkü Emer, Volkan Topcu ve Ahmet Acar getirildi.

Denetleme kurulu ise Zühtü Güven, Deniz İpek ve Sait Dirik’ten oluştu.

Seçimlerde federasyon üst kurulunda oy kullanacak delegeler de belirlendi. Ümit Nurhan, Ülkü Emer, Orhan Çetin, Mehmet Akköse, Voltan Topcu, Sait Dirik ve Metin Aybar delegeliklere getirildi.

DİSGDER GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

2013 yılından bu yana faaliyette bulunan dernek, iş sağlığı ve güvenliği sahasında çalışanları tek bir çatı altında toplayan önemli bir sivil toplum örgütü olarak öne çıkıyor.

Üyelerin ya da işletmelerin daha verimli ve kaliteli çalışmalarını sağlamak amacıyla projeler yürüten, iş kazalarının en aza indirilmesi ve meslek hastalıklarının önüne geçmek için çaba gösteren DİSGDER eğitim çalışmaları ile de öne çıkıyor.

Eğitim konusunda en önemli sıkıntıyı, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşmamasına bağlayan Başkan Akköse, “İşyerinde yürütülecek korunma uygulamalarının ilk aşamasını eğitimler oluşturmaktadır. Bu nedenle İSG kültürünün toplumun her kademesinde ve çalışma yaşamında yer alan tüm kişilerde oluşturulabilmesi için ilköğretimden başlayarak ilerleyen kademelerde de devam eden iş sağlığı ve güvenliğine yönelik bir dersin okul müfredatlarına yerleştirilmesi yerinde bir karar olacaktır.

DİSGDER GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

İş güvenliği uzmanlarının yaşadığı önemli bir sorun mali kaynaklı olduğudur. İş sağlığı ve güvenliği alanında mevcut uzman sayıları ve bu alanı meslek olarak seçecek yeni mezunlar düşünüldüğünde bu sayının bir hayli fazla olduğu ve iş güvenliği uzmanlığı mesleğinde bir yığılma olacağı aşikârdır. Bu durum uzmanları düşük ücretlerle çalışmaya zorlamakta ve iş güvenliği uzmanlığı mesleğini değersizleşmektedir. Aynı zamanda işsizlik korkusu kişileri çok düşük maaşlarda çalışmaya zorlarken yapılan işlerin de kalitesini düşürmektedir. İşveren kaynaklı mali sıkıntıların azalması ve özellikle iş güvenliği uzmanlarının ücretlerinin ödenmesi, ücret dengesizliği ve aşırı çalışma saatlerinin düzenlenmesi için devlet destekli bir yapıya geçilmesi gerekmektedir.

Ülkemiz açısından iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Ancak bu gelişmeler olumlu olmakla birlikte yeterli değildir. Bu yeterliliğin sağlanması da iş güvenliği uzmanları ile iş yeri hekimleri etkin ve verimli çalışmasına bağlıdır. Uzman ve hekimlerin kendilerinden beklenen bu verimliliği gerçekleştirebilmeleri yaşadıkları sorunların en aza indirilmesi ile mümkün olabilecektir” ifadelerini kullandı.