COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Türk Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 105’inci yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından büyük öneme sahip olan, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Türk Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 105’inci yıl dönümü, Denizli Valiliğinde düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman'ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, daha sonra 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na doğru, Denizli Büyükşehir Belediyesi bando ekibinin eşliğinde kortej yürüyüşü ile devam etti.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 11'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Tamer Karayay, TBMM Başkan Vekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hıdır Ayçiçek, Denizli Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemür ve diğer protokol üyelerinin ellerinde Türk bayrakları ile katıldığı kortej yürüyüşünde öğrenciler ve sporcu grupları, ellerinde dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı taşıdılar.

denizli 19 mayıs

Sporcuların Geçişi Gerçekleşti

Protokol üyelerinin meydandaki platformda yerlerini almalarının ardından Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Türk Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 105’inci yıl dönümü nedeniyle, 105 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan öğrencilerle, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi, Merkezefendi Belediyesi Spor Kulübü, Pamukkale Belediyesi Spor Kulübü sporcu gruplarının protokol önünden geçişi gerçekleşti. Geçişte, Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne bağlı sporcu grupları da Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında kuruluşu kabul edilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı yazılı afişle yer aldılar.

denizli 19 mayıs

Sonsuza Kadar Devam Edecek

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki kutlamada, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. "Bundan tam 105 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da milli mücadele için Samsun’a atmış olduğu ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır." diyen İlman, "Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşi Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmış, o gün yayılan ateş bütün memleketi sarmış, yüreği istiklal aşkıyla çarpan her bir vatan evladı aşkla ve inançla bu kutlu mücadelenin birer neferi olmuştur. Büyük Türk milletinin bayrağı, vatanı ve değerleri için verdiği milli mücadelenin adı olan 19 Mayıs'ın 105. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını milletçe hep birlikte gönülden yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919'da canlanan bu milli ruh bugün bizlere ilham vermekte ve yolumuzu aydınlatmaktadır. Denizli'mizde 15 Mayıs'ta Milli Mücadele Günü ile başlayan coşkumuz bugün 19 Mayıs sabahında hiç eksilmeden devam etmektedir. İnanıyoruz ki sonsuza kadar da devam edecektir." ifadelerini kullandı.

denizli 19 mayıs

105 Balon Uçuruldu

Halk oyunları gösterisi ve sporcu grupların gösterisi ile devam eden kutlamada, protokol üyeleri tarafından dereceye giren sporculara ödülleri verildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümü nedeniyle havaya ay yıldızlı 105 balon uçurularak tören programı son buldu.