DAĞLARIN ZİRVESİNDE BAYRAM KUTLAMASI

Denizli'de faaliyet gösteren doğa sporları ve dağcılık kulüpleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma vapuru ile Samsun'a çıkışı ve milli mücadele ateşini yakışının 105. yıl dönümü nedeniyle resmi kutlama etkinliklerinin yanında çeşitli sivil inisiyatifler tarafından da farklı etkinlikler düzenlendi. Dağcılık ve doğa sporları kulüpleri de zirve tırmanışı yaparak Türk bayrağı diktiler.

DAĞLARIN ZİRVESİNDE BAYRAM KUTLAMASI

TOKLU YATAK ZİRVESİNE ÇIKTILAR

Pamukkale Arama Kurtarma Doğa Sporları Kulübü (PAKDOS) ile Denizli Doğa Yürüyüş Spor Kulübü Derneği (DOĞADEN) üyeleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle 2150 rakımlı Toklu Yatak Zirvesine tırmanış gerçekleştirdi. Şirinköy'de toplanan sporcular, Şirinköy deresinden başladıkları yürüyüşte, 16 kilometrelik zorlu tırmanışı tamamlayarak başlangıç noktasına döndü.

DAĞLARIN ZİRVESİNDE BAYRAM KUTLAMASI

NEFES HONAZ ZİRVESİNE ULAŞTI

Nefes Aktivite Doğa Sporları Spor Kulübü de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 2571 rakımdaki Ege bölgesinin zirvesi olan Honaz Dağına çıktı. Sporcular, Honaz Aydınlar Köyü Akçaoluk Yaylasından başlayan ve yaklaşık 3,5 saat süren yürüyüş sonunda Honaz Dağı zirve faaliyetini başarıyla tamamladılar.

DAĞLARIN ZİRVESİNDE BAYRAM KUTLAMASI